Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 10 Oktober 2012

Tabung Warisan anak selangor (TAWAS) betul ke tipu? ramai merungut tak dapat lagi!...

Tabung Warisan Anak Selangor(TAWAS)Kerajaan Selangor diharap tidak memperdayakan rakyat selangor. Banyak rungutan terhadap tabung anak warisan selangor atau TAWAS yang masih tidak sempurna. Ramai yang telah menerima kad pengesahan TAWAS namun tidak lagi mendapat sijil simpanan dari bank yang dilantik (AMBANK). Ada antaranya yang menunggu sehingga lebih dua tahun. Semakan online mendapati permohonan sudah disahkan namun urusan pengeluaran sijil simpanan sentiasa dalam proses. Malahan semakan melalui pejabat tawas (YAWAS)juga mendapati tiada sebarang masaalah terhadap permohonan terbabit.
Status Sijil Simpanan Tetap Ambank:Belum Terima Simpanan
 
Makluman:
Permohonan anak Tuan/Puan telah dihantar ke AmBank untuk proses pembukaan Sijil Simpanan Tetap AmBank. Proses ini akan mengambil masa, tetapi Tuan/Puan masih boleh membuat semakan dengan YAWAS atau membuat semakan terus secara ‘online’.
* Sila hubungi 03-55218740/8741 untuk keterangan lanjut.
Proses begitu lama memakan tahun. Ini sangat menglirukan.
Adakan kerajaan selangor memilih bulu dalam pemberian tawas?
Pilihanraya semakin hampir..apa akan jadi dengan program tawas jika sekiranya PR kalah dalam PRU?


saya sudah menerima kad si manja TAWAS..bagaimana pula tentang sijil dari bank??hampir setahun saya tunggu...masih belum menerima nya lagi..kawan yang mendaftar selepas saya,sudah terima sijil dr bank..minta penjelasan...


as-salam tuan/en./pn..
Sy dh hntr borang..dn bila cek on-line status pmohonan telah lulus...tp kenapa masih x terima kad tawas...unt makluman pihak tuan, pmohonan sy hntr 2 borang sekali bsama anak jiran..tapi jiran dh terima kad dn tbaru dpt voucher...harap maklum, terima kasih.


Nak tanya,saya dah apply dr tahun 2010 lagi ,kad memang cepat dpt alhamdulillah,tapi sijil penerimaan dr bank sampai skarang pun blum lagi,check online dah byk kali ,telefon pun sudah, jawapan tetap sama,tunggu bank,adik saya pun dah dpt,voucher pun dpt...takde .ke alternative lain utk cepatkan proces dr bank..


a'kum asl sy daftar ank sy dh 2x...xdpt ape2 surat pun lg...semak melalui on9 pun xblh2...npe?ada mslh ke
Like · 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan