Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 8 April 2014

Mahathir tempelak Musa tak bertanggungjawab sebagai Menteri

Dari Buletin Utama Tv3 sebentar tadi Mantan PM Mahathir menempelak Musa Hitam sebagai menteri yang bertanggungjawab dalam peristiwa Memali. 

Audit Negara: Semakin banyak tembelang korup kerajaan UMNZzzz/BN terdedah. Tipu atau rasuah?Kipas industri berharga RM248 digunakan untuk sukan skuasy, tetapi dalam sukan gimnastik pula kipas yang sama bernilai RM630.Sebuah Televisyen LCD 32-inci pula digunakan untuk sukan angkat berat pula berharga RM1,450 tetapi televisyen yang sama bagi peserta taekwondo pula lebih mahal kosnya iaitu RM 2,300.Manakala kos troli beroda empat pula berharga antara RM150 hingga RM600.

Mengapa berlaku percanggahan? Ketua Audit Negara dalam Laporan Audit 2013 membangkitkan tindakan jawatankuasa penganjur Sukma XV Pahang 2012 berhubung harga berbeza bagi barangan sama untuk sukan berlainan.

"Pada pendapat audit, perbezaan harga yang ketara wujud kerana setiap jawatankuasa membuat pembelian barangan yang sama daripada pembekal yang berlainan," laporan itu dipetik.

Kenyataan terbuka exco PR ramai tak sebulu dengan Khalid Ibrahim.

Khalid Ibrahim

Huh...Khalid Ibrahim dikatakan tidak mempercayai exco nya sendiri. Adun Sekinchan, Ng Suee Lim mempertikai tindakan Abdul Khalid yang melaksanakan pemusatan kuasa kerana tidak yakin dengan Exco.

"Jangan jadi 'one man show' dengan pemusatan kuasa kerana menteri besar tak percaya dengan Exco dan beliau buat kerja sendiri.

"Cuba bahagi tugas kepada Exco lain iaitu Adun Sijangkang Dr Ahmad Yunus Hairi) , Adun Sabak (Sallehin Mukhyi) dan Adun Seri Kembangan (Ean Yong Hian Wah) supaya setiap enam bulan dapat bentang laporan," katanya ketika sesi perbahasan DUN selangor bermula hari ini.

Audit Negara: Kerajaan sentiasa cermat telus jimat dan bersih rasuah. Kerajaan BN paling bagus didunia.


PENGERUSI Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) Datuk Nur Jazlan Mohamed (kiri) dan Ambrin menunjukkan Laporan Ketua Audit Negara Tahun 2013, semalam.


Laporan Ketua Audit Negara 2013 Siri 1 mendedahkan sebanyak 482 peralatan bernilai RM2.58 juta di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang, dan Hospital Tunku Fauziah (HTF) Kangar, dikategorikan sebagai ‘aset hantu’ atau peralatan tiada di lokasi (V4L).
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1827439441849295211#editor/target=post;postID=769816737051058231

komen : Ini adalah kelancauan meragui munasabah