Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 25 Julai 2012

Pengerusi Syabas wajar dipecat

 makan gaji buta! gaji banyak  RM5.1 juta setahun.  bermakna gaji beliau RM425,000 sebulan. Satu hari, gaji dia RM14,166... Satu jam gaji dia RM1,770. Satu minit, dia dibayar RM29.51... gaji Pengerusi Syabas Tan Sri Rozali Ismail.
Apa dia buat...walaupun TPM mUhyiddin umum tiada catuan air...hah! Kelang dan Shah Alam hari-hari taada air.. hujan boleh katakan setiap hari...sekejap ada air lepas tur sampai petang maghrib waktu nak am,bil air wuduk..pergh..bengong!
Masaalah air jadi politik Umno/Bn....pengerusi syabas pariah!
Oleh itu seluruh rakyat Selangor diseru suarakan supaya Pengerusi Syabas dipecat!
Gaji dia boleh buat macam-macam! banyak tur..tapi rakyat menderita tiada air uintuk kegunaan perlu harian.
Inilah kroni Umno yang bengong!

Apa cerita YB Kuala Langat Abdullah Sani halau isteri rumahtangga berantakkan?

Tak tahulah  apa cerita sebenarnya berlaku kepada ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani yang petah berkata-kata. Berita terbaru dikatakan satu repot polis dibuat oleh isterinya di Bandar Baru Klang.
baca sini

Astaghfirullah....panjang umurnya tinta hijau dari kaki bukit


(Aris Muhammad aka Tinta Hijau DKB berbaju hijau muda dan berkupiah, berdiri dua dari kanan di barisan belakang)
“Saya sihat AlhamduliLlah, masih panjang umur, dan duduk di sini (tidak menunaikan umrah ke Mekah),”ujarnya sebagaimana dilaporkan lman BuletinOnLine.
“Yang meninggal dunia sebenarnya ialah Nik Hazman Nik Hashim yang juga facebooker Tinta Hijau bukannya  Blogger Tinta Hijau DKB.
Blogger  Tinta Hijau DKB atau nama sebenarnya Aris Muhammad Blogger yang berasal dari Kuala Besut berkata “saya masih hidup dan dalam keadaan sihat walafiat, cuma agak lama tak ‘update’ blog ni akibat berlaku kecurian kabel TM.
“Sampai hari ini pihak TM masih belum menggantikan kabel yang dicuri,”jelasnya.--BuletinOnLine.net