Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Khamis, 4 Oktober 2012

panglima tentera malaysia cakap pasal politik


Angkatan Tentera Malaysia (ATM) melihat kemelut politik dan perbalahan agama yang tidak dikawal boleh menjadi satu ancaman besar kepada kestabilan negara.
Panglimanya Jen Tan Sri Zulkifeli Md Zain berkata sebagai benteng hadapan keselamatan negara, ATM memberi perhatian serius terhadap isu itu kerana percaya jika tidak ditangani dengan berhemah mampu memberi impak negatif kepada kesejahteraan rakyat.
ATM amat peka kepada perubahan iklim politik semasa negara dan mengenalpasti permasalahn sosioekonomi serta polemik perkauman yang keterlaluan boleh menjadi ancaman keselamatan awam, katanya kepada Bernama baru-baru ini.
“Ancaman dalaman yang dihadapi negara ketika ini ialah berkaitan dengan keselamatan dan ketenteraman awam namun, ATM sebagai benteng pertahanan telah dan sentiasa bersedia untuk menghadapi perkara itu,” katanya.
Katanya bagi menyekat situasi itu daripada menular dan menjadi ancaman, ATM telah meningkatkan lagi kerjasama sedia ada dengan beberapa agensi kerajaan yang berkaitan.
Beliau berkata ATM turut meningkatkan pengawasan di beberapa kawasan sempadan negara yang dikenal pasti berisiko menularnya ancaman itu, dengan memperkemaskan tahap kesiapsiagaan agar dapat memberi tindak balas segera apabila diperlukan.
Zulkifeli berkata landskap serta senario keselamatan negara ketika ini telah mengalami perubahan yang cukup ketara dan untuk itu ATM juga  melakukan beberapa transformasi bagi memastikan anggotanya sentiasa bersedia bagi berdepan ancaman tersebut. — Bernama