Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 18 Mei 2012

Bekas Ketua Pengarah JSJ Bukit Aman, Datuk Fauzi Shaari masuk PASBekas Ketua Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Fauzi Shaari menyertai PAS. Majlis pengisytiharan beliau masuk PAS akan diadakan di Batu Kurau 20 Mei ini.
Malay Merdeka: Alhamdulillah....

Dahlah tipu gelaran datok suka-suka buat fatwa haram pulak


harakahdaily.net melaporkan:
Dahlah menipu dengan gelaran Datuk....Mohd. Ali Baharom Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM),  beliau juga mengeluarkan fatwa air '100 plus' haram untuk orang Islam.
Beliaulah mengetuai sekumpulan bekas tentera membuat senaman tolol 'punggung' di depan rumah S.Ambiga tempohari. Jawapan itu diberikan Ali ketika menjawab tawaran air tin '100 Plus' oleh Ambiga selepas kesemua mereka kelihatan letih membuat senaman itu di depan rumahnya.

Malay Merdeka: inilah rupanya manusia yang hidupnya dalam kesesatan...dahlah sesat..menyesatkan lagi...bak kata orang melaka..lahabau...lahanat!


Naib ketua Umno Kampar keluar umno ditipu kerajaan Zambri Kadir sebab tak dapat pasir cuma dapat tanah liat

Gambar: (Nizar dan Sivakumar hadir semasa Zamhuri (tengah) mengisytiharkan keluar Umno.)Zamhuri Md Zin, Naib Ketua Pemuda Umno Kampar merangkap Ahli Majlis Daerah Kampar  yang juga Ketua Cawangan Umno Changkat Tin mengisytiharkan keluar Umno setelah lebih 27 tahun bersama parti itu. 
Beliau yang juga seorang pengusaha pasir telah ditipu dan dinafikan haknya setelah membayar cukai dan premium kepada kerajaan. 
“Saya bayar cukai RM20,125 seperti prosedur yang ditetapkan oleh kerajaan tetapi apa yang saya dapat hanya tanah liat, bukannya pasir,” ujarnya.
Ahli Majlis Daerah Kampar itu sangat kesal dengan tindakan kerajaan yang menganiaya serta menindasnya sedangkan beliau adalah ‘orang kuat’ menyokong kerajaan.“Nak bagi rasuah, ajak 
makan, pergi karaoke, bagi amoi dari Siam barulah nak bagi luluskan pasir, dan Ketua Umno Bahagian, Datuk Radhi Manan sebentar tadi menelefon dan mengatakan pasir yang dipohon sudah diluluskan kesalnya.


 baru kini kau sedar......cuba dapat pasir...cerita lain lah pulak.... Senaman punggung kerana kegagalan nafsu seks..lemah tenaga batin

Akibat kegagalan alat kelamin berfungsi dengan baik atau alat kelamin yang lemah atau mati pucuk maka satu 'senaman punggung' dilakukan oleh sekumpulan  15 orang bekas tentera daripada Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM). Mereka mengadakan 'senaman tolol' itu didepan rumah Ambiga kerana merasakan wanita tersebut anggun dan merangsangkan nafsu. Punggung-punggung askar pencen yang telah lunyai itu memohon batuan bekas presiden Majlis peguam untuk disula kerana mempunyai nafsu luar tabii. 
Kebodohan dan kebangangan askar pencen ini makin terserlah apabila tidak tahu mengenal padang atau tempat beriadah/senaman. Mereka menjadi buta mata dan hati mungkin kerana ditenggelamkan bersama kapal selam scorpene. Lebih malang lagi kerana kumpulan ini rata-rat berbangsa melayu dan berugama Islam namun tiada nilai murni malahan bersikap haprak dan pekak. Hancurs!..memang hancurs..otak mereka sudah diturn over menyerupai keldai.
Sayang sekali kalau dulu mereka disanjung kerana berjuang untuk keamanan dan kesejahteraan negara, kini jasa mereka lebur bagai debu......hanya cacian dan makian dari seluruh pelusuk rakyat yang hatinya terluka kerana perbuatan terkutuk mereka.
Kumpulan askar pencen yang bangang tolol dan bahlul tersebut sewajarnya meletakkan semula otak mereka dari lutut ketempurung kepala....

NONERadzi Razak pemberita theSun yang mendakwa dipukul polis semasa perhimpunan BERSIH hujung bulan lalu  berkata, selepas meluangkan setengah jam di ibu pejabat polis daerah (IPD) Dang Wangi,  seramai 20 anggota polis yang dibariskan untuk kawat cam itu terlalu tua.
Radzi berkata, ini berbeza dengan kenyataan saksinya sebelum ini bahawa polis yang memukulnya semua "muda".
Menurutnya lagi, beliau juga sebelum ini meminta polis mencari suspek berusia bawah 30 tahun.
"Saya harap semua ini akan berakhir segera kerana sudah lama pemberita diganggu oleh pihak berkuasa. Kita tahu polis cuma melakukan tugas, tetapi pemberita juga melakukan tugas mereka," kata Radzi lapor malaysiakini.com

Malay Merdeka: Nampaklah sangat wartawan ni diperbodoh...