Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 23 April 2012

TIBAI = CIBAI

Bunyi perkataannya hampir sama. maksudnya berbeza. Kamus malaymerdeka mensesuaikan perkataan tersebut sama dengan perbuatan yang jelek.
Satu kelab bernama TIBAI telah ditubuhkan oleh sekumpulan manusia yang telah rosak fikiran dan kemusnahan teruk otak seperti manusia yang dijangkiti penyakit AIDS. Manusia-manusia ini telah mencari rezeki kehidupannya dan mencari makan hanya bergantung kepada kekuatan bodek dan ampu.
Amat menjijikkan mereka ini diumpamakan seperti babi yang makan najis sendiri.
Mereka juga terdiri dari sampah-sarap politik yang dikerumuni ulat tahi jamban yang terlalu busuk serta memualkan. Mereka ini juga yang merosakkan keharmonian politik negara serta merosakkan pemikiran manusia melayu malaysia.
TIBAI seumpama CIBAI pelacur.
Siapa mereka?
Kelab Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI) diterajui, Muhammad Zahid Md Arip seorang penjilat? yang sentiasa dipinggirkan oleh Umno dan mencari ruang untuk keselesaan dipentas politik. 


Tibai ditubuhkan bersama oleh 28 individu antaranya Mohd Ezam Mohd Noor, Anggota Zulkifli Nordin, Ruslan Kassim, bekas Ketua Wanita PKR Pulau Pinang Aminah Abdullah, Hamidzun Khairuddin,  Rahimi Osman dan Ng  - Bernama
Pelancaran TIBAI disempurnakan oleh Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA), Katak bongok, Ibrahim Ali di ibunegara malam tadi.


Turut hadir ialah pariah bernama S Nalakaruppan, apek bangang Wee Choo Keong dan bekas setiausaha sulit Anwar, sidajal Anuar Shaari.

Sebagai simbolik pelancaran, Ibrahim dan beberapa pimpinan TIBAI memegang rotan dan memukul gambar Anwar sebagai tanda 'tibai'. Perbuatan  itu memperlihatkan kedangkalan otak mereka sangat bodoh dan kerendahan fikiran tahap pariah! NONE

Selain itu, Muhammad Zahid berkata, TIBAI nekad akan menjatuhkan Anwar "sehingga ketitisan darah yang terakhir".


Kelab TIBAI ini dapat digambarkan seumpama sekumpulan pelacur-pelacur yang hampir pencen berwajah sangat hodoh dan jelak berpenyakit AIDS yang berkeliaran sekitar Chow Kit dan lorong Hj Taib meraih simpati dan merayu kepada pelalu lalang untuk melanggani mereka! Mereka sangat tidak laku dan mencacatkan pandangan.