Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 7 Mei 2013

Terengganu bertukar tangan? PAS bakal ambilalih?

BERITA TERKINI DARI TERENGGANU:

[1] Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang ada keluarkan kenyataan tadi bahawa keputusan PRU13 di Terengganu sedang diprotes kerana wujud kecurigaan setelah PR mendahului kemenangan dan tewas setelah kiraan semula. Khabarnya, Sultan Mizan sendiri tidak mengiktiraf kemenangan BN di sana.

Terengganu dan Perak antara yang akan diprotes. Tunggu dalam masa 2,3 hari lagi. Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang arahkan ahli dan penyokong buat solat hajat dan banyakkan doa. Mudah-mudahan Terengganu dan Perak milik PR. InsyaAllah.

Mohon semua perbanyakkan munajat

via DPP Malaysia [Official]

[2] Menerima mesej dari Terengganu;

"Utk makluman , PM telah tangguhkan perlantikan MB di Trgnu. Berdasarkan itu, ada tanggapan bhw kemungkinan DS Ahmad Said tdk lg kekal sbg MB. 

Antara nama yg disuarakan berpotensi menggantikan MB adalah YB Dato Razif (ADUN Sbrg Takir), YB Wan Hakim Tan Sri Wan Mohktar (ADUN Air Putih), YB Datuk Jidin Shafie (ADUN Permaisuri) & YB Datuk Tg Putera Tg Awang (ADUN Kuala Berang). 

Namun begitu, tdpt maklumat, DS Ahmad Said cuba utk menggugut PM bhw akan keluar parti bersama2 dua org ADUN lg seandainya tdk dikekalkan sbg MB. 

Dua ADUN yg dikenalpasti ialah Ir Rosli Othman (ADUN Kemasik) & Roslee Daud (ADUN Bukit Besi). Sekiranya ianya berlaku, kddkn kerusi akan bertukar di Trg dgn menyebelahi Pembangkang iaitu 17-15. 

Dr sumber lain pula, seandainya beliau kekal sbg MB, kemgkinan besar akan mendpt tentangan jentera UMNO dan majoriti Pegawai Kanan Kerajaan Negeri.

dakwat itu memang tak kekal cap ayam

mana ada kekal..yg kekal Allah swt.


PANAS Jom Tengok..!!!! Dakwat Kekal Di Jari Telunjuk Kiri BN yang kontoikan SPR [ Gambar ]-orangini.blogspot.com

Ini dakwatnya...
Orang kuat SPR kata "Dakwat Kekal"
5 April jari di calit dakwat kekal

PEKAN, 5 Mei -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menunjukkan jari beliau yang telah dicalit dakwat kekal ketika mengundi di Sekolah Sains Sultan Ahmad Shah, dekat sini, hari ini.

PEKAN, 5 Mei -- Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor ceria ketika menunjukkan jari beliau yang telah dicalit dengan dakwat kekal ketika mengundi di Sekolah Sains Sultan Ahmad Shah dekat sini, hari ini.

PULAU PANGKOR, 5 Mei -- Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir bersama isteri Datin Seri Saripah Zulkifli ceria menunjukkan kesan dakwat kekal selepas membuang undi di Sekolah Menengah Kebangsaan Pangkor sempena Pilihan Raya Umum Ke-13 di Pulau Pangkor di sini hari ini.
Jeng...jeng...jeng....
Lihat jari  telunjuk tangan kiri Rosmah,Najib dan Muhyiddin...
ada lagikah dakwat kekal..??
KUALA LUMPUR, 6 Mei 2013 -- Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Najib Tun Razak bersama timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengangkat tangan semasa hadir bagi meraikan kemenangan BN bagi Pilihan Raya Umum Ke-13 di sini, malam ini. 

IPOH, 6 Mei -- Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir melambai ke arah jurufoto ketika keluar dari istana selepas mengadap pemangku Sultan Perak, Raja Dr Nazrin Shah di sini, hari ini. Lihat tangan kiri yang dilambai Zambry,ada kesan dakwat kekal dijarinya...!!!