Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 10 Ogos 2012

PM Najib warisi kerajaan lemah - Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad
"Masalah di sini bukan Najib... beliau pemimpin sebuah kerajaan yang lemah," kata Dr Mahathir bercakap kepada Bloomberg Dr Mahathir berkata, sebarang bentuk berpaling tadah akan menyebabkan "BN kalah dalam pilihan raya akan datang." Tun Dr Mahathir Mohamad menegaskan, kekurangan besar yang sedang dilalui Datuk Seri Najib Tun Razak selaku Perdana Menteri ialah beliau mewarisi sebuah kerajaan yang lemah.
Dalam temu bual itu, Dr Mahathir berkata, rakan Umno dalam BN iaitu MCA, Gerakan dan MIC telah berhadapan dengan masalah kepimpinan sehingga menyebabkan perikatan itu lemah.
"Sebelum ini, rakyat bukan menentang BN, tetapi mereka marah dengan perdana menteri sebelum ini, keluarganya dan menantunya," kata beliau dengan merujuk kepada penggantinya, Tun Abdullah Ahmad Badawi.-SH

Ziaza Zain pernah dientot vvip?

 Alamak..iyeke...pernah gak dengar cerita ni tapi tiada sesiapa berani mengesahkan...
sila baca sini

Filem "Tanda Putera' diduga tiada sambutan

Filem taraf sampah ' Tanda Putera' penghasilan Suhaimi Baba diduga tiada mendapat sambutan.Filem usahasama Pesona Pictures dengan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) serta Perbadanan Kemajuan Multimedia (MDeC) ini menelan kos sebanyak RM4.8 juta termasuk promosi.
Tayangan ditunda pada tarikh yang belum dapat dipastikan.
Nampaknya filem ini mendapat promosi percuma yang menarik dengan kontroversinya. Filem ini wajar diboikot dan terus tidak ditayangkan kepada umum.Filem tersebut akan ‘memanaskan’ lagi semangat perkauman di negara ini, tidak menyatukan rakyat dan akan lebih memburukkan sentimen perkauman.
Filem ini hanya layak untuk tontonan ahli Umno dan BN sahaja. Ia sangat merosakkan minda generasi muda.

Zakat dan asnaf yang terliur

Adakah pengagihan zakat diagih dengan betul?
Adakah Asnaf dan fakir yang berhak menerima diberi zakat dan menerima agihan?
ADAKAH BANCIAN GOLONGAN ASNAF DAN FAKIR INI DILAKUKAN DENGAN BETUL?

Pembelian hotel MS Garden Kuantan mencurigakan kerana harganya
melambung tinggi daripada harga tawaran asal dibuat pemiliknya
ADAKAH BENAR SETIAP TAHUN RAMAI YANG TERCICIR DAN BERKECIL HATI?.
Jika pihak lembaga Zakat benar-benar membantu kenapa golongan asnaf dan fakir sentiasa miskin?
Kenapa bantuan hanya diberi sewaktu musim perayaan?
Kebanyakan lembaga zakat dinegeri-negeri tidak betul2 mementingkan agihan kepada golongan fakir dan miskin...
Lembaga Zakat mengeluarkan perbelanjaan yang banyak untuk membuat atau membeli  bangunan dan sesuatu yang komersial? untuk apa?
Bukan kah kutipan Zakat itu untuk membantu fakir dan miskin dan mereka yang memerlukan  semata-mata?
Urusan tadbir zakat sudah lari dari konsep zakat.
baca sini dan sini