Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 10 Ogos 2012

Zakat dan asnaf yang terliur

Adakah pengagihan zakat diagih dengan betul?
Adakah Asnaf dan fakir yang berhak menerima diberi zakat dan menerima agihan?
ADAKAH BANCIAN GOLONGAN ASNAF DAN FAKIR INI DILAKUKAN DENGAN BETUL?

Pembelian hotel MS Garden Kuantan mencurigakan kerana harganya
melambung tinggi daripada harga tawaran asal dibuat pemiliknya
ADAKAH BENAR SETIAP TAHUN RAMAI YANG TERCICIR DAN BERKECIL HATI?.
Jika pihak lembaga Zakat benar-benar membantu kenapa golongan asnaf dan fakir sentiasa miskin?
Kenapa bantuan hanya diberi sewaktu musim perayaan?
Kebanyakan lembaga zakat dinegeri-negeri tidak betul2 mementingkan agihan kepada golongan fakir dan miskin...
Lembaga Zakat mengeluarkan perbelanjaan yang banyak untuk membuat atau membeli  bangunan dan sesuatu yang komersial? untuk apa?
Bukan kah kutipan Zakat itu untuk membantu fakir dan miskin dan mereka yang memerlukan  semata-mata?
Urusan tadbir zakat sudah lari dari konsep zakat.
baca sini dan sini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan