Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 11 Julai 2012

Janji tak ditepati..BN tipu penduduk Cameron lagi

“Pengambilan tanah melibatkan enam rumah, empat blok kebun dan empat gerai. Empat tahun kami berjuang. MB janji untuk selesaikan April lepas. Tapi sekarang dah tiga bulan berlalu,” kata Setiausaha Parti Sosialis Malaysia (PSM) Cameron Highland, Suresh Kumar. 
Seramai 31 penduduk Cameron Highland termasuk 12 perempuan dan enam kanak-kanak ditahan polis dalam bantahan ‘Occupy’ di hadapan Pejabat Menteri Besar Pahang, kira-kira jam 4.00 petang Selasa.Pembantu Ahli Parlimen Sungai Siput, S Nagendran dan seorang lagi dikenali Uthayakumar, dicekik Ketua Polis Kuantan, Jasmani Yusof ketika ditangkap kata Suresh kepada Keadilandaily.

 projek itu tidak pernah dirunding dan sehingga kini pemilik rumah yang didiami 14 keluarga telah dua kali diberi notis pindah dengan yang terakhir, Februari lalu.
“Selepas itu kami bantah dan mereka tangguh roboh. Kami mohon pemilikan tanah dari tahun 80-an. Dipanggil temuduga, tapi tak pernah lulus.
“Kebun sayur dah 40 tahun diusahakan. Sekarang rumah penduduk nak diroboh. Mana nak cari rumah ganti?
“Gerai ganti yang ditawarkan pula lebih kecil. Dari 23 tapak, hanya ada lima tempat letak kereta. Tiada bekalan elektrik, tiada tandas dan terletak di selekoh. Tak sesuai.
“Empat kali tulis surat kepada Menteri Besar, tak berbalas. Paling baru, Khamis lalu. Perkara utama yang penduduk mahu ialah MB datang ke tempat kami dan lihat masalah mereka,” tegasnya.
Malay Merdeka: Adnan mangkuk tak pernah tepat janji....UMno Bn tak pernah tepat janji...
Jangan undi BN....tukar kerajaan BN....Jangan undi BN....