Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 17 Februari 2014

kg batu 7 jalan kebun ditimpa malapetaka yg dahsyat

Kg Batu 7 Jalan Kebun dikenali di seluruh Negara apabila meletusnya revolusi Anwar Ibrahim himpunan 100 ribu didaerah tersebut yangf terletak dipersempadanan Kelang dan Shah Alam di Selangor. Itu kerana kehebatan klon Anwar iaitu sisesumpah Mat Ezam Mat Nor.
Apabila bertukarnya pemerintahan parti, maka seluruh organisasi perintah jajahan dikuasai  Pakatan Rakyat seluruh tampuk daerah tadbir.
Kg Jalan Kebun pernah menjuarai Kampung terindah Selangor sekitar 90an. Apabila tampuk kepala kampung ditadbir oleh suku induk dari parti PAS (bertukar ketua kampung 2 kali)ianya berubah warna menjadi satu kampung yang berpuak dan tak senonoh.
Mana tidak nya...kejelekan yang menjengkelkan  apabila kampong ini dikuasai sepenuhnya oleh puak muihajirin sebagai JKK dan beberapa kepala blok dan Nazir pendokong PAS. Pada mulanya ianya satu pembaharuan yang diharapkan dan dinantikan dengan sokongan semangat berbanding  pemerintahan sebelumnya dari orang UMNO.
Setelah dua penggal  dikepalai oleh orang Pas yang Islamik kononnya ia lebih menampak akan kebobbrokan yang menhampeh dan poyo.
Dari kepala kampung JKK, Nazir dan seluruh saf kepimpinannya sangat meletihkan dan memualkan.
mereka ini hanya layak sebagai kumpulan Marhaban untuk potong  jambul bayi atau kumpulan Nasyid Qasidah merangkumi kumpulan kompang.

Lihatlah betapa hancursnya perangai saf kepimpinan ini:

Ketua Kampong : Hj Solehan Tahir seorang ahli fanatik Pas yang dulunya muazin di Masjid an-naim Jln Kebun. Menggantikan ketua kampong sebelumnya yg meletakkan jawatan.
Usianya menjangkau 60an. suka memakai jaket vest berlambangkan kerajaan Negeri Selangor bertulis Pengerusi JKKK Kg Jln Kebun....Hehe he..pak aji ni giler glamor...memaparkan gambarnya di bunting yang di gantung sekitar kampong. Sesekali lepas gian jadi muazin laungkan azan walaupun dah terlajak jadi Imam Masjid. tak salah...
yang salah...ianya gagal urustadbir kampong itu..wajib + harus melepaskan jawatan yang digilainya itu.
Dia hanya layak sebagai penyaian borang dan pengesah dokumen!
Tidak pertikai kelulusan akedemiknya...orang tak bijak pelajaran pun boleh jadi pentadbir terbaik jika guna akal dan fikiran...
Ketua kampung ni tidak dapat menyelesaikan banayk masaalah anak-anakjbuah dan penduduk kampung.
Seperti kes lori pasir..laluan jalanraya...bas penumpang...pendatang asing persempadan tradisi tanah  dan hak milik. pertikaian hak pelbagai lampu jalan dan beribu hal yang tergantung.
Mula-mula dulu pintu rumah sentiasa terbuka pantang diberi salam terbuka luas dua belah pintu rumah dan menjemput tetamu dengan tertib.
Kini..Kini..orangnya (tok ketua) ada didalam rumah dengar suaranya..keretanya dua-dua jenis honda City ada di parkir. sepuloh kali terlajak salam diberi sepatah haram tak jawab suara yag tadi kedengaran terus sepi....
Ish..Ish..Ish... kaki berak punya tok ketua! kenapa?..dah siap tulis notis tampal kat pintu ...'SILA LETAKKAN BORANG ANDA YG HENDAK DISAHKAN/TANDATANGAN DIKOTAK YG DISEDIAKAN...TOK PUN NAK BEREHAT JUGAK'..Huh bagero punya bapak kepala desaa!
sekarang ni jgn harap nak dapat jumpa..nak cium kentutnya pun belum tentu bernasib baik.
Tak caya silalah datang ke kampong ini....ha......

Nazir Masjid An-Naim Jalan Kebun
Dijawat oleh Hj Shamsuddin Saari berusia lewat 40an berasal dari Utara Tanah air..perak. Seorang guru kanan SMK Jln Kebun. Rumahnya disebelah Masjid..tu sebab dilantik jadi Nazir.
menjadikan masjid seperti bapa dia punya..
dilantik menjadi amil zakat yang buta dan tak bertanggungjawab..