Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Ahad, 1 Jun 2014

kekalahan Dyana kerana berbangsa Melayu- Lim Guan Eng


TELUK INTAN The drop in Chinese votes for DAP could have been due to the candidate Dyana Sofya Mohd Daud being a Malay, said party secretary-general Lim Guan Eng.

sudah biasa memaki umno cilaka

Kenyataan Akhbar Ybhg. Dato’ Jahara Binti 
Hamid pada 29 Mei 2014

Saya merujuk kepada laporan Akhbar The Star muka surat 31 pada 29 Mei 2014 yang menyatakan bahawa Ketua Menteri Pulau Pinang menggesa Peguam Negara untuk menjalankan siasatan di bawah seksyen 121(b) dan 124(B) Kanun Jenayah terhadap mereka-mereka yang masuk ke Dewan Negeri Pulau Pinang pada 21 Mei 2014 yang lalu.

Saya ingin mengulas kenyataan tersebut dan menyatakan bahawa saya selaku Ketua Pembangkang telah memohon maaf secara terbuka pada keesokan harinya,22 Mei 2014 atas kejadian mereka memasuki ke dalam Dewan Undangan Negeri. Saya ingin menjelaskan bahawa mereka masuk ke dalam Dewan Undangan Negeri tersebut untuk berjumpa dengan YB Seri Delima untuk beliau meminta maaf di atas kenyataan beliau “ UMNO Celaka”.

Perlu diingatkan bahawa UMNO adalah salah satu parti yang mewakili majority Bangsa Melayu di tanah air kita dan perjuangan UMNO sejak tahun 1946 sehingga kita mencapai kemerdekaan sehingga sekarang turut memperjuangkan hak-hak kesemua bangsa di Malaysia tidak boleh diperkecilkan.

Oleh itu,kenyataan YB Seri Delima telah menyebabkan perasaan benci dan bermusuhan antara kaum. Semasa kejadian 21 Mei 2014 ianya berlaku semasa waktu rehat Dewan dan tidak terdapat sebarang prosiding ketika itu. Mereka hanya meminta YB Seri Delima memohon maaf di atas kenyataan beliau bahawa

“ UMNO Celaka”. Saya di sini ingin mempersoalkan kenapa individu yang menyebabkan kejadian ini tidak diambil tindakan .Beliau bukan sahaja menyatakan perkataan itu di dalam Dewan tetapi turut menyatakan semasa berkempen di Pilihan Raya kecil Bukit Gelugor keesokan harinya di khayalak ramai.

            Terdapat banyak laporan polis yang telah dibuat atas kenyataan YB Seri Delima. Demi keadilan, saya menggesa individu yang telah menyebabkan kemarahan sehingga berlaku kejadian 21 Mei 2014 di Dewan Undangan Negeri diambil tindakan yang tegas di bawah Seksyen 31(e) Akta Hasutan 1948.

            Saya juga menggesa Parti DAP agar mengambil tindakan tegas terhadap pemimpin-pemimpin serta ahlinya-ahlinya yang sengaja menimbulkan kemarahan serta mengangu gugat kestabilan, keharmonian dan perpaduan antara kaum di Malaysia.