Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 18 Jun 2014

PM Najib hanya 26 hari hadiri sidang parlimen sejak 5 tahun

18 JUN: Ahli Parlimen Bakri, Er Teck Hwa menempelak sikap Datuk Seri Najib Razak yang kerap ‘ponteng’ persidangan Parlimen sepanjang menjadi Perdana Menteri.
Katanya, Najib hanya 26 kali hadir ke Dewan Rakyat sepanjang 358 hari persidangan sejak lima tahun menjadi Perdana Menteri bermula 2009. Sedangkan, tanggungjawab Perdana Menteri dan seluruh jemaah menteri menjawab setiap pertanyaan.
“Malangnya, kadar kehadiran beliau (Najib), sama ada untuk menjawab soalan atau menyertai perbahasan dengan Ketua Pembangkang adalah sangat rendah,” katanya yang dipetik daripada Roket Kini pada sidang media di Parlimen, semalam.
Beliau merujuk Penyata Rasmi Dewan Rakyat yang menyatakan Najib hanya hadir ke Dewan Rakyat tidak sampai dua jam secara puratadengan pengecualian ketika ucapan tetap dari tahun 2009 sehingga kini.
Katanya, Najib juga tidak hadir ketika giliran ucapan Ketua Pembangkang pada sesi perbahasan belanjawan.
“Jika guru merotan pelajar yang ponteng kelas, jadi adakah rakyat perlu merotan Najib,” katanya dilapor laman web Selangorku.com.

banyaknye kes jenayah di malaysia

JAWAPAN MENTERI DALAM NEGERI
DIPARLIMEN
Sehingga April tahun 2014....
INDEKS JENAYAH DIMALAYSIA...

1. Kes Bunuh-10 kes bunuh seminggu.
2. Kes Rogol-45 kes rogol seminggu.
3. Samun Berkawan bersenjata-2 kes seminggu.
4. Samun Berkawan Tanpa Senjata-300 kes seminggu.
5. Samun Bersenjata Api-1 kes seminggu.
6. Samun Tanpa Senjata Api-68 kes seminggu.
7. Mencenderakan-110 kes seminggu.
8. Curi-409 kes seminggu.
9. Curi Motokar-257 kes seminggu.
10. Curi Motorsikal-858 kes seminggu.
11. Curi Van/ Lori/Jentera Berat-76 kes seminggu.
12. Curi Ragut-57 kes seminggu.
13. Pecah Rumah dan Curi-405 kes seminggu.

Indeks Jenayah.
15 kes setiap jam.
368 kes setiap hari.
2594 kes setiap minggu.
11,023 kes setiap bulan.

MP Rantau Panjang
SITI ZAILAH MOHD YUSOFF


Read more: http://pakat-pakatkalih.blogspot.com/#ixzz34z2QhHR2

muhyidin yasin letak jawatan?

Muhyiddin Yassin letak jawatan TPM Jumaat ini?

18 JUN: Khabar angin bertiup kencang mengatakan Tan Sri Muhyiddin Yassin akan meletakkan jawatan sebagai Timbalan Perdana Menteri, dalam masa terdekat.
Menurut sumber, Muhyiddin dikatakan bakal digantikan oleh Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein yang juga sepupu kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.
Muhyiddin YassinNajib dikatakan mahu berbuat demikian dengan alasan supaya Muhyiddin menumpukan perhatian kepada pengukuhan Umno.
Akhbar The Malay Mail minggu lalu melaporkan Najib akan melakukan rombakan kabinet besar-besaran dan dijangka akan berlaku seawal Jumaat ini.
Beliau antara lain dilapor mempertimbangkan perubahan itu yang mungkin melibatkan tiga naib presiden Umno– Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Datuk Seri Shafie Apdal.
Khabar angin bahawa Muhyiddin akan digantikan oleh Hishamuddin itu turut dinyatakan seorang blogger Umno, Zaharin Mohd Yassin atau lebih dikenali sebagai Sang Kelembai dalam status di Facebooknya.
Bagaimanapun, Zaharin nampaknya tidak bersetuju jika keputusan itu diambil, malah menggelarkan Hishamuddin sebagai ‘pondan’ dan pemimpin seperti itu tidak lagi dipercayai di kalangan orang Melayu.
Katanya, sekiranya keputusan itu dibuat, maka Umno bakal mengalami kekalahan pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.
“Ada orang kata menjelang Jumaat ini Tan Sri Muhyiddin Yassin di jangka akan bercuti panjang untuk menguruskan soal Umno.. dan Pemangkunya TPM ialah Hishamuddin Hussein..
“Jika si ‘pondan’ ini jadi TPM.. pejabat UMNO di mana-mana sila kemaskan pejabat anda… PRU akan datang.. sudah pasti UMNO bungkus.. bukan kerana UMNO tak kuat.. orang Melayu sudah tidak percaya dah dengan orang macam Hishamuddin Hussein sebagai bakal penerus UMNO.
“Masalah peniaga melayu di KLIA pun tak boleh berjuang.. nak harapkan apa lagi. Saya jadi ahli biasa sahaja.. nak berjuang tak ada ,” tulisnya.