Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Khamis, 11 September 2014

Mahathir setujui Anwar ....penting tentang khalid ibrahim..untuk tontonan lebai-lebai

Dr M: Saya dulu pun beri satu nama saja

Dalam keadaan yang jarang berlaku, Tun Mahathir Mohamad dilihat bersetuju dengan pendapat musuh ketatnya Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Bekas perdana menteri itu mendedahkan sepanjang perkhidmatan beliau selama 22 tahun, beliau hanya menghantar satu nama sahaja sebagai calon menteri besar kepada istana.

“Sepanjang zaman saya, sentiasa serah satu nama sahaja. Saya tak pernah ada masalah dengan mana-mana sultan," kata beliau ketika ditanya pernahkan mana-mana istana meminta lebih dari satu nama sebagai calon menteri besar.P/s: Penjelasan tentang hal ini jelas. Fakta demi fakta. 

Mahathir akui kegagalannya

Saya gagal mengubah orang Melayu, kata Dr M
 Tun Dr Mahathir Mohamad bersama Anas Zubedy semasa melancarkan buku bertajuk 'Wahai Melayu' di Kuala Lumpur, hari ini. Beliau mengakui menghabiskan tempoh 22 tahun cuba mengubah orang Melayu dan persepsi mereka tetapi gagal. – Gambar The Malaysian Insider oleh Najjua Zulkefli, 11 September, 2014.
Orang Melayu tidak malu jika mereka gagal, baik di dalam peperiksaan mahu pun di dalam kehidupan, kata Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini.
Bekas perdana menteri yang memegang rekod paling lama itu berkata, beliau menghabiskan tempoh 22 tahun untuk cuba mengubah orang Melayu dan persepsi mereka, tetapi gagal.
"Saya cuba mengubah mereka, cuba menukar persepsi yang menganggap orang Melayu malas, tapi saya gagal.
Kenyataan itu dibuat selepas Kementerian Pendidikan mendedahkan terdapat kebocoran soalan bagi dua kertas peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah tahun ini, menyebabkan hampir 500,000 murid Tahun 6 terpaksa menduduki kertas itu pada 30 September.
"Pada masa lalu, apabila seorang Melayu dihukum penjara, pesalah akan tundukkan kepala kerana malu kerana ia bukan sesuatu yang membanggakan.
"Tetapi hari ini, apabila seorang Melayu dihukum penjara, dia akan berjalan sambil mendongakkan kepalanya dengan bangga, senyum seolah-olah dia berjaya mencapai sesuatu." – 11 September, 2014.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/saya-gagal-mengubah-orang-melayu-kata-dr-m#sthash.42JOz0iw.dpuf

Nik Abduh yang bodoh

anak Mursyidul Am, Nik Abduh Nik Abdul Aziz menuduh PKR secara terbuka sebagai pengkhianat dan menikam PAS dari belakang berhubung keturut sertaan dua Adun PAS Saari Sungip dan Hasnul Baharuddin menyokong Dr Wan Azizah, 6 Ogos lalu.

PAS menurunkan calon di beberapa kerusi DUN pada pilihan raya umum ke 13 lalu. Adakah tindakan itu bagi Nik Abduh sebagai bukan pengkhianatan?
Dalam perbincangan antara Setiausaha Agung PKR dan PAS, diputuskan kerusi-kerusi yang bertindih tersebut ditandingi oleh calon PKR. Bagaimanapun PAS pada saat akhir sehari sebelum tarikh penamaan calon telah mengeluarkan watikah untuk calonnya bertanding.Dalam peraturan SPR dua individu sahaja yang boleh menandatangani surat watikah untuk bertanding pilihan raya. Sama ada Setiausaha Agung Mustafa Ali atau Presiden Hadi Awang.

Kesannya, akibat pertandingan sesama sendiri itu, keenam-enam kerusi kalah kepada BN. Kekalahan yang paling menyakitkan hati adalah di Kota Damansara dan Sungai Acheh apabila jumlah undi PKR dan PAS jika dicampurkan mengatasi jumlah undi yang diperolehi calon BN.
 Presiden Hadi Awang tidak memohon maaf kerana menuduh seorang calon PKR di Terengganu menjual pil kuda sebagai alasan menolak kelayakan calon tersebut bertanding .
Dalam apa2 keadaan pun, projek pembodohan adalah penting bagi orang yang mahu terus berkuasa. Firaun ini, bukan sekadar ada di Mesir, di malaysia pun ada.
Firman Allah, "(Firaun) merendah-rendahkan akal rakyatnya, lalu rakyatnya Taat kepadanya. Sesunggunya mereka adalah kaum fasiq".