Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 3 Julai 2012

Peguam Shafie Abdullah ialah pegawai kerajaan? Passport diplomat?sumber disini

SUARAM PUN KENA SERBU SSM

Sekumpulan pegawai Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) yang datang untuk melakukan 'pemeriksaan rutin "di premis kumpulan hak asasi manusia, Suaram, pada kira-kira jam 3 petang ini, terpaksa berpatah balik kerana waran mereka tidak sah.

ops scorpene dinner 220711 cynthia gabriel"Waran mesti ditandatangani oleh pendaftar. Ia tidak ditandatangani 
dan orang yang datang bersama mereka hanyalah seorang timbalan. Mereka memutuskan untuk datang semula esok," kata Penyelaras Suaram, Cynthia Gabriel kepada Malaysiakini.

Gabriel berkata pegawai dari SSM itu mahu menemubual kakitangan Suaram serta melihat dokumen dan akaunnya.

Serbuan ke atas Suaram ekoran gesaan NGO pro-Umno yang mahu Suaram mendedahkan mengapa, sebagai sebagai kumpulan hak asasi manusia, ia didaftarkan sebagai sebuah syarikat; menyatakan sumber pembiayaannya dan apa yang berlaku kepada hampir satu juta ringgit yang dicatatkan sebagai pendapatannya sejak 2009.


Malay Merdeka:punye cilakolah puak yang menghasut....