Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 2 Jun 2014

ogy: mendiang A.R. Tompel?

malam tadi nonton Bintang mencari bintang Tv3...tersedak aku bila juri Fauziah Ahmad Daud semasa memberi komen kepada peserta ada terlepas kata "mendiang A.R.Tompel"......
emm....garu kepala aku.....

Allahyarham A.R Tompel
A. R Tompel.jpg
Aman Ramli Bin Jaafar atau lebih dikenali sebagai A R Tompel
KelahiranAman Ramli Jaafar
24 Oktober 1918
Meninggal dunia30 Januari 1973 (umur 54)
Setapak,Kuala Lumpur,Malaysia
AgamaIslam
PasanganP.Suriati (bercerai)
Saloma (bercerai)
Jah Ismail (bercerai)
Ruminah Sidek
Aman Ramli Bin Jaafar atau lebih dikenali sebagai A R Tompel merupakan seorang pelakon filem Melayu bersama dengan P. Ramlee dan Ibrahim Dindalam filem Do Re Mi.
Aman Ramli Jaafar dilahirkan pada 24 Oktober tahun 1918 di Tanjung Balai, Asahan, Indonesia. Sebelum menyertai bidang lakonan, Aman Ramli sudah pun bergiat aktif dalam kumpulan bangsawan.
Beliau telah Kembali ke Rahmatullah pada 30 Januari 1973,apabila beliau terlibat dalam satu kemalangan Jalan Raya di Setapak, Kuala Lumpur. Jenazah beliau dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Jalan Ampang, Kuala Lumpur. Jejak beliau kini diteruskan oleh anaknya, Armaya A. R. Badul, Adik Kandungnya Amran Tompel dan Adlin Aman Ramlie.