Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Khamis, 11 Oktober 2012

Apartment Anggerik Indah seksyen 16, Shah Alam berhantu.


Apartment Anggerik Indah di Seksyen 16 Shah Alam dipercayai dikuasai oleh seekor hantu.
Hantu ini sangat berkuasa hingga mempengaruhi dan menyumbat mulut pengerusi dan JKK persatuan penduduk. Hantu tersebut mempunyai  besar kepala dan botak menguruskan hal ehwal keselamatan dan pengurusan bangunan.
Hantu ini mampu membutakan  penghuni apartment tersebut. Malahan boleh mengaburi mata MBSA.
Hantu ini juga pemilik yang mengendalikan pusat cucian kereta haram dilot parkir apartment tersebut. Dipercayai mengusai sekurang-kurangnya 4 lot parkir disitu.
Ramai penduduk tidak berpuashati atas sikap sombong dan bongkak hantu pelesit tersebut dan bagaimana boleh dia mengadakan pusat cucian haram itu dalam kawasan apartment terbabit sedangkan masaalah parking amat meruncing bagi penghuni apartment . MBSA pula seperti pandang sebelah mata.... ada kautim ka?
Hantu pelesit ini juga dikhabarkan gemar mengepow penduduk dengan mengunci kenderaan dan bayaran rm 50 sebagai penyelesaian. beberapa kejadian mengunci kenderaan penghuni dilaporkan berlaku dan menyebabkan beberapa pergeseran dan salah faham. Hantu pelesit ini juga baru hanya setahun bekerja disitu dan mempunyai kuasa ajaib yang maksimum seolah-olah apartment tersebut bapak diapunya  iaitu Jin Ifrit.sehingga dia dikatakan mempunyai kuasa untuk menghalau penghuni/pemilik  disitu.
Beberapa penduduk dan pemilik premis  di apartment tersebut melahirkan rasa meluat dan menyampah yang amat sangat cuma malas nak cakap.
Hantu ini mudah dikenali berkepala botak kurus tinggi...bercakap berlagak seolah Ketua polis Hindustan.
Hantu ini juga diyakini mempunyai puak-puak jin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan