Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 10 Oktober 2012

Nasharuddin Mat Isa kena bersunat semula...kulop balik


Jika bekas Menteri Perdana Mahathir mengaku dah nyanyuk....
Nasharuddin Mat Isa bekas Timbalan Presiden Pas betul-betul sewel...
dah tak betul dah...
sejak balik dari Mekah dengan Najib...Nasha dah kena sampok...
sekarang dah sering kelihatan berpakaian baju kot bdan takada kopiah kat kepala...
Jika tengok perangai Hassan Ali...samalah dengan Nasharuddin ni, cuma bezanya Nasharuddin ni selesa duduk dalam Pas sambil buat macammacam onar...Hassan Ali awal-awal dah kena terajang dengan PAS.
Nasharuddin ni sedang cari jalan dan cuba-macam-macam plan untuk melaksanakan agendanya...
Target utamanya ialah berpadu-padu..perpaduan....dia tetap nak ajak PAS berpadu-padu dengan Umno.tak habis-habis walaupun rata-rata ahli PAS cukup meluat dan menyampah.
Nasib Nasharudin dikira baik kerana belum ada lagi ahli PAS yang meroyan untuk bagi penampar atau baling sepatu kat dia.
Semalam kat PWTC nak muntah dengar Nasharudin ni bentang kertas kerjanya dalam satu forum "wacana ....." anjuran NGO ntah apa-apatah (Pertubuhan Muafakat.....).
Nasha dakwa DAP anjur majlis doa..mendoakan Malaysia jadi negara Kristian...
Nak kat bodoh...pandai... bekas pensyarah...rupa-rupanya sengal!
Dia punya bunyi macam Hassan Ali jer...nyatanya bekas pensyarah dan pemilik PHD memang pandai tapi sengal!
Negara ada agama? wow.....husin lempoyang tolong jawab!
Tapi orang Pas suka simpan sisengal ni...sebab apa....?
Sebab nya tau kenapa?..
1..Mangkuk Nasharudin ni suka buat isu bodoh yang tak perlu dijawab...oleh sesiapa pun...
2. Dengan kesengalan dan kecelaruan Nasharudin ni PAS nampak sentiasa meriah dan tk kering gusi!....
3. Bekas Tim.Presiden ni menjadikan PAS semakin Popular dengan lawak bodohnya!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan