Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 18 Jun 2012

Nazri Aziz suka bodohkan rakyat.

Peguam dengan fiat (perintah khas) daripada kerajaan boleh mendakwa peguam negara dalam kes melibatnya secara peribadi, kata 'menteri undang-undang' Datuk Seri Nazri Aziz.
 
Dalam kes pendakwaan terhadap peguam negara sebagai individu, dia tidak dapat didakwa oleh orang yang berkhidmat di bawahnya kerana ia sukar dilakukan, kata Nazri.

Bawah perlembagaan, tambahnya, perintah khas boleh diberikan kepada individu, sebagai contoh pengamal undang-undang, untuk membuat pendakwaan.

Nazri menjawab soalan Gobind Singh Deo (DAP-Puchong) semasa sesi soal jawab di Dewan Rakyat yang bertanya bagaimana aduan terhadap peguam negara dikendalikan.

Gobind merujuk kepada dakwaan bekas ketua jabatan siasatan jenayah Kuala Lumpur Mat Zain Ibrahim dalam wawancara dengan Malaysiakini bahawa peguam negara sekarang terlibat menyembunyikan kes rasuah melibatkan ketua menteri daripada didakwa di mahkamah.


Malay Merdeka: Kerajaan Bn nak keluar kan 'perintah khas'? cakap macam cibai...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan