Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 27 Januari 2010

MP meracau

Walaupun diarahkan supaya tidak membuat sebarang kenyataan media dalam tempoh sebulan siasatan
YB Zulkifli Nordin berkeras dengan keangkuhannya. Inilah apabila seorang pemimpin loyar buruk semakin
naik tocang. Atas landasan apa beliau bersikap sedemikian? Beliau menegaskan mahu memperjuangkan Islam tetapi tatacara sebagaimana?
Zul Nordin memperlihatkan watak yang bongkak dan tiada toleransi. Atas sifat peribadi atau sebagai MP PKR beliau terus-terusan membuat populariti bermotifkan kepentingan peribadi.
Adakah begini ciri pemimpin? Beliau dilihat tidak berkemampuan menjadi pemimpin. Beliau tiada sikap bersatu arah. menghuru-hara dan ada unsur memecah-belah perpaduan walau atas alasan apa sekalipun. Jika isu Allah yang didendangkan adalah malang bagi YB Zul yang terjerat dalam permainan isu politik  Rendah benar tahap pemikirannya.
Lihat bagaimana para cerdik pandai agama mengulas isu ini. Lihat bagaimana TG Nik Aziz contohnya menangani  isu Allah ini.
Pemimpin harus tahu menilai isu-isu tertentu dan menghalusi serta membaca rentak semasa.
Nyatalah mutahir ini menyerlah bahawa YB Zulkifli Nordin memang tidak layak sebagai pemimpin waima
sebagai wakil parlimen PKR .

"Saya Tidak Akan Tunduk" - Zulkifili Noordin

PETALING JAYA: Walaupun Biro Politik Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengarahkan Zulkifli Noordin supaya 'tutup mulut' atau berhenti daripada mengeluarkan kenyataan media berhubung isu penggunaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam tetapi beliau bertegas tidak akan tunduk pada keputusan itu.


Sebaliknya, Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu tetap bertegas bahawa sebagai umat Islam beliau mempunyai hak untuk menyampaikan sebarang pandangan atau pendapat selagi tidak bertentangan dengan agama.
"Saya akan terus bercakap mengenainya, tidak ada siapa boleh halang saya untuk menegakkan Islam," katanya kepada mStar Online di sini semalam.
Zulkifli berkata demikian sebagai mengulas mengenai keputusan Biro Politik PKR semalam yang mengarahkannya supaya tidak mengeluarkan kenyataan media sehingga siasatan oleh lembaga disiplin selesai.
____________________________________________


Antara maruah dan kepentingan:


PKR seperti susut maruah dan  tengik. Kenapa takut untuk bertindak tegas terhadap YB Zulkifli Nordin? 
Keputusan biro politiknya masih boleh dipermainkan oleh Zul Nordin.
Apa istimewanya beliau? 
takut hilang sokongan melayu? Zul Nordn tak sehebat mana. Tiada melayupun yang menyokongnya. PKR akan hilang sokongan jika terus menyimpannya!..
Atau PKR takut kerusi parlimennya akan berkurangan ? Mungkin betul kerana khabar angin ada lagi MP yang akan lompat parti di Penang. BN hanya memerlukan sedikit kerusi lagi untuk mendapat majoriti 2/3.
Jangan biarkan Zulkifli Nordin meracau dan meroyan. amat merbahaya!

melayu:
setelah memerhati gerak laku YB Zulkifli Nordin, aku percaya dan yakin beliau ada agenda tersembunyi -agendanya menciptakan perpecahan dari dalaman parti dan berkemungkinan berperanan sebagai 'trojen horses'.  
1.Apa peranan Zulkifli Nordin semasa mewakili pembelaan Anwar Ibrahim
2.Kenapa ustaz Fadzil Nor (arwah) tidak pernah mempercayai beliau
3.Kenapa PAS sendiri tidak menggemari Zulkifli Nordin yang sangat Islamik
4. Beliau sangat suka mengkontroversikan isu dan cuba menghuru-harakan suasana dalaman parti.
5.Beliau tidak bersuara bilamana perkara berkaitan UMNO/BN?
6.Kenapa beliau sering bertindak tanpa saluran parti malah bersifat memecah belah?


Renungkan: antaranya
1. Saiful Bukhari Azlan adalah bekas pembantu peribadi DS Anwar.
2. Ezam M.Nor bekas Setpol DS Anwar
3. Ruslan Kasim penyokong DS Anwar
bagaimana mereka ini akhirnya lantang dan berjuang menjahanamkan karier DS Anwar. Adakah mereka ini bertindak sendirian?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan