Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Khamis, 28 Januari 2010

Khalid Ibrahim sombongMB Khalid Ibrahim dikatakan seorang yang sombong dan tidak mendengar pandangan orang bahawahannya.
Dakwaan ini dikatakan oleh bekas AJK cabang Kuala Selangor yang keluar parti.
Perkara ini bukanlah sesuatu yang baru. Sejak awal lantikan TS Khalid sebagai MB Selangor ianaya sudah mula tersebar. Malahan beberapa orang golongan yang berjuang sebagai reformasi juga mendakwa hal yang sama. Pada tahun lepas juga telah berlaku satu demonsatari di Gombak meminta TS Khalid meletak jawatan oleh kalangan ahli yang tidak berpuashati selepas penggantungan pegawai MB.
Karektor TS Khalid memang sudah menjadi khabar angin sejak lama terutama ahli PKR.
Apakah ini sesuatu yang benar?
Melihat beberapa keadaan anggapan itu semakin boleh dipercayai walaupun meragukan .
 Perletakan jawatan beberapa AJK cabang sebenarnya bukanlah dakyah atau dalang punya kerja. Dalang tidak mampu untuk mempengaruhi sebegitu ramai AJK. Jika diliohat ADUN port Klang
Badrul Hisham juga menyuarakan ketidakpuasan hatinya terhadap MB Selangor ini. MB Khalid didakwa sangat tidak memperdulikan pandangan orang lain.
Apakah TS Khalid tidak menyedari hal ini.  Kajian oleh Merdekacentre baru-baru ini juga menyatakan kemerosotan sokongan terhadap MB selangor.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan