Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 13 September 2014

TERBARU: Presiden PAS taja pertunjukan SARKAS Perdana

Kemelut jawatan menteri besar Selangor semakin kusut dengan kenyataan terbaru Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang tetap mahu mengekalkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar Selangor sebagai jalan menyelesaikan semua masalah. – Gambar fail The Malaysian Insider, 13 September, 2014.


Kemelut jawatan menteri besar Selangor semakin kusut dengan kenyataan terbaru Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang tetap mahu mengekalkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar Selangor sebagai jalan menyelesaikan semua masalah. – Gambar fail The Malaysian Insider, 13 September, 2014. Kemelut jawatan menteri besar Selangor bertukar menjadi aksi sarkas dan hari ini keseluruhan episod bertukar menjadi tidak munasabah.
Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor merangkap Ketua Pemuda PKR Nik Nazmi Nik Ahmad mendedahkan hari ini Datuk Seri Abdul Hadi Awang membayangkan kemungkinan mengekalkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar semasa pertemuan dengan Pemuda Pakatan Rakyat (PR) daripada DAP, PKR dan PAS.
"Apabila ditanya tentang pandangan Tuan Guru Haji Hadi tentang jalan keluar isu ini, beliau memberi jawapan akhirnya adalah dengan mengekalkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Tuan Guru sendiri akan memantau kelemahan Tan Sri Khalid," kata Nik Nazmi dalam satu kenyataan hari ini.
Kenyataan berkonflik antara PKR dan DAP satu hal yang lain. Namun, idea itu sendiri adalah tidak masuk akal.
Satu, Hadi tidak layak memantau Khalid yang sudah dipecat daripada PKR kerana kedegilannya.
Tingkahlaku presiden PAS itu juga mencerminkan dirinya sebenar, seorang yang tidak menepati janji.
Persoalannya, adakah Khalid akan mendengar cakap Hadi? Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pelabuhan Klang itu juga enggan mendengar nasihat sesiapa pun dalam partinya sendiri, mengambil contoh dalam isu serius seperti pembinaan lebuh raya dan penstrukturan air di Selangor.
Kedua, rekod Hadi semasa memimpin kerajaan negeri adalah lebih buruk. Beliau menjalankan tugas dengan buruk semasa menjadi menteri besar Terengganu dari 1999 hingga 2004, sehingga PAS gagal menawan semula negeri tersebut walaupun wujud perpecahan dalam Umno.
Ditambah dengan sokongan membuta-tuli beliau kepada arwah Tan Sri Azizan Abdul Razak sehingga membawa kepada kejatuhan kerajaan negeri Kedah yang dipimpin PAS pada 2013, pada ketika PR memenangi lebih banyak kerusi berbanding pilihan raya sebelumnya.
Dan bukankah Hadi, menjadi pemimpin PAS yang membangkitkan isu kerajaan perpaduan dengan Umno di Selangor jika ditekan untuk memastikan sokongan kepada Khalid?
Oleh itu, dimana logiknya Hadi boleh memantau Khalid dan memastikan PR kekal memerintah Selangor pada masa depan?
Aksi akrobatik politik Hadi dalam kemelut di Selangor menjadikannya daripada watak sampingan kepada watak utama. Membenarkan beliau bertindak mengikut caranya akan hanya menjadikan PR bahan jenaka kepada rakyat Selangor.
Dan satu-satunya pihak yang akan mentertawakan mereka adalah Barisan Nasional (BN), sama seperti mereka lakukan di Terengganu pada 2004 dan Kedah pada 2008. – 13 September, 2014.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/aksi-sarkas-krisis-selangor-hadi-pantau-khalid#sthash.nQ5tdXy2.dpuf

Tiada ulasan:

Catat Ulasan