Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 17 September 2014

HJ HADI MENGAKU KHIANATI PKR _ TAWAR AZMIN ALI SERTAI UG

Hadi 'mengaku menawarkan Azmin MB jawatan dalam kerajaan perpaduan dengan Umno Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang memberitahu mesyuarat jawatankuasa pusat bahawa dia telah ditawarkan Timbalan Presiden PKR Azmin Ali tempat dalam parti Islam untuk membentuk kerajaan perpaduan dengan Umno di Selangor.  - The Malaysian Insider pic, August 26, 2014.
See more at: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/hadi-admits-offering-azmin-mb-post-in-unity-g

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang semalam memberitahu mesyuarat jawatankuasa pusat terkejut bahawa dia telah menawarkan Azmin Ali untuk menyertai parti Islam itu dengan beberapa ahli-ahli PKR untuk membentuk kerajaan perpaduan dengan Umno di Selangor.


 PAUTAN BERKAITAN

The Malaysian Insider melaporkan bahawa dalam mesyuarat jawatankuasa pusat semalam, Hadi menegaskan bahawa Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dikeluarkan sebagai calon untuk jawatan MB, kerana dia adalah seorang wanita dan juga tidak layak. 
Tetapi mesyuarat itu diberitahu bahawa Timbalan Presiden PKR Azmin telah menolak tawaran itu.
Seorang ahli jawatankuasa pusat PAS, yang menghadiri mesyuarat semalam, kata Hadi mengesahkan ini apabila Ahli Parlimen Sepang Hanipa Maidin bertanya kepadanya tentang hal itu, yang membawa kepada pedebatan rhangat di antara kedua-dua..
"Jika PKR boleh mencuri wakil rakyat PAS, maka PAS juga boleh melakukan perkara yang sama," Hadi didakwa berkata.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan