Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 17 September 2014

HARON DIN AJAK KELUAR PAKATAN

Suka
"menggambarkan akhlak yang beradab tinggi, kerana menunjukkan setia dan wala’ yang tinggi kepada presiden parti sebab itulah mereka memakai vest 'Kami bersama presiden dan majlis syura ulama'.

 "Tindakan mereka sebenarnya menggambarkan hasil tarbiyyah dan doktrin wala’ kepada presiden dan Majlis Syura Ulama".


KULAIJAYA, 17 Sept (Bernama) -- Timbalan Mursyidul Am PAS Datuk Dr Haron Din menggesa Dewan Ulama mengkaji semula tahaluf siyasi (kerjasama politik) dengan Pakatan Rakyat (PR) terutama dalam menghadapi situasi politik masa kini.
Kau mesti ada maklumat ni kan?
SukaSuka ·  ·  · 2812

ERA

Sekarang ni PAS Hanya bermusuh dengan PKR. Geng UG belasah Anwar Ibrahim tanpa ada perasan belas kasihan. Dengan UMNO baik punya ramas mesra. Hampir semua pimpinan PAS yang jelas berkonsep UG membuat kenyataan pun hanya menyerang PKR bukannya menghentam UMNO.
"Kalau kita keluar PR kita boleh retain Selangor malah untuk seterusnya. Kita (PAS) 15 kerusi + TSKI + seoraang lagi ADUN PKR + 12 UMNO, dah bentuk simple majoriti. UMNO dalam kenyataan mutakhir ini boleh terima kenyataan TSKI jadi MB. Lepas ni kalau DAP, gereja dan non muslim melalak isu serbuan, kita boleh jentik sahaja mereka. Hujung tahun ni ubah sempadan, kembalikan kuasa politik melayu Islam. So mana mana suara non muslim, gereja, kita boleh sergah macam sebelum ni" Dr Mohd Zuhdi Marzuki (Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan PAS)

"Dalam hal ni kita mesti setia pada parti (PAS), tak setia pada Pakatan (PR). Ini kita kena faham. Ini mesti diutama. Ini kaedah dalam kita (PAS) berpolitik" Tuan Guru Hadi Awang (Tuang Presideng PAS)
"PAS pun berasal daripada UMNO dan hubungan baik ini akan dikekalkan bukan sahaja pada PRK ini. Malah diluar sana" Datuk Wan Abdul Rahim Wan Mokhtar (Pengarah Jentera Operasi Pilihan Raya PAS)
Jentera bawahan disuruh habis habisan lawan UMNO biar sampai tumpah darah sekalipun, pemimpinnya pulak kini setakat jentik manja atas pentas ceramah jer! Puuuuuiiihh!!!


Sebilangan kecil pemuda PAS kecewa kerana majlis syura ulama diperlekeh - suhaizan kaiat
Macamana tak kena pelekeh, keputusan yg di buat demi kepentingan MELAYU dan anak menantu, hadi awang ulama BESAR dunia buat keputusan demi MELAYU islam, puak ulama nak jentik org cina dan india, kemudian jual nama Tuhan, lego nama nabi, mimpi jumpa nabi 448 kali lalu sarungkan kasut ke kaki nabi katanya, gila? Nabi dgn sifat terpuji takkan sekali benarkan kakinya di sarungkan kasut, itu sifat bertentangan dgn nabi, habis puak BANGANG percaya lagi beriman dan terus dapat status ulama pewaris nabi dari puak PerpaduWang BANGANG ni.. Nak bohong pun agak2 ler, org BANGANG boleh lah di bohong dan di doktrinkan pemikiran mereka dulu ulama UMNO yg lego nama Tuhan, sekarang puak ulama BESAR dunia siap boleh ONLINE dgn Allah.. kah kah kah

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Tan Sri Zaman Khan bercakap kepada The Malaysian Insider mengenai isu pelbagai kaum dalam negara menerusi temubual khas, baru-baru ini di Kuala Lumpur. – Gambar The Malaysian Insider oleh Najjua Zulkefli, 17 September, 2014.Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Tan Sri Zaman Khan bercakap kepada The Malaysian Insider mengenai isu pelbagai kaum dalam negara menerusi temubual khas, baru-baru ini di Kuala Lumpur. – Gambar The Malaysian Insider oleh Najjua Zulkefli, 17 September, 2014.
Tan Sri Zaman Khan melihat Malaysia gagal sebagai negara berbilang kaum walaupun selepas 57 tahun Merdeka dan 51 penubuhan Malaysia.
Zaman yang pernah menjawat jawatan pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman berkata, generasi sekarang tidak lagi menghayati makna sebenar kemerdekaan.
"Bagi saya, sungguhpun kita sudah 57 tahun Merdeka, dengan lantang saya katakan harapan dan impian kita untuk menjadi sebuah negara berbilang kaum tidak tercapai.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/malaysia-gagal-sebagai-negara-berbilang-kaum-kata-bekas-ketua-polis#sthash.u8mGwrdR.dpuf

Tiada ulasan:

Catat Ulasan