Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 11 Januari 2013

PASTI DI STADIUM MERDEKA>>>CONFIRM! HIMPUNAN KEBANGKITAN RANKYAT 112KL


PENGUMUMAN
jawatankuasa HKR kl112
telah mengadakan mesyurat tergempar
dan mengambil kleputusan
untuk MENERUSKAN perhimpunan
di stadium merdeka

TIDAK ada apa apa perubahan

bANGKITLAH RAKYAT MALAYSIA DAN gegar!!!!
* JANGAN LUPA JEMPUT HASSAN ALI UNTUK BERI SETENGHAH PATAH KATA TENTANG AKIDAH!
* jANGAN LUPAKAN NASHARUDDIN MAT ISA UNTUK BUAT FATWA HIMPUNAN INI HARAM!
*jANGAN TINGGALKAN ZULKIFLI NORDIN UNTUK BERTEMPIK SORAI pAKAI KOPIAH UNTUK TUNJUK ALIM
*jANGAN bIARKAN zAHARIN hASIM MENANGIS TERTINGGAL BAS NAK TURUT SERTA BERHIMPUN.
*jANGAN BIARKAN eZAM MAD NOOR KOTAK BERCAKAP SORANG2 MEROYAN TERINGAT KENAGAN LAMA BERSAMA pkr
*jANGAN SAMPAI HATI BIARKAN gOBALAKRISHNAN
TERGULING-GULING FRUST TAK DAPAT JOIN PERHIMPUNAN.

*******yANG TERSANGAT PENTING JANGAN BIARKAN iBRAHIM ALI JADI pERKASAM
KOTA BHARU: Campur tangan orang politik di dalam Polis DiRaja Malaysia (PDRM) selama ini didakwa sebagai antara penyebab himpunan anjuran Pakatan Rakyat seperti Bersih bertukar menjadi rusuhan.

Sehubungan itu, Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Aziz Nik Mat mencadangkan, orang-orang politik yang mengganggu kerja polis macam ini  dihalau daripada Malaysia.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan