Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 30 April 2012

Keganasan polis seperti zaman Hitler dan Stalin – Anwar


Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan keganasan Kerajaan Umno BN terhadap peserta Bersih 3.0 menyerupai pemerintahan kuku besi pada zaman Adolf Hilter di Jerman dan Stalin di Kesatuan Soviet.
Beliau berkata, Umno BN tidak mempeduli tuntutan rakyat untuk mendapatkan pilihan raya bersih, sebaliknya menjadikan mereka mangsa keganasan.
“Pemerintahan kuku besi di mana-mana sahaja tidak akan menyebut punca kemarahan rakyat, tidak mempeduli tuntutan rakyat tetapi menjadikan rakyat sebagai mangsa.
“Ia sama seperti pada zaman Hitler, Starlin, Burma (sebelum ini). Mereka yang membantah akan menjadi penjenayah, (manakala) penindas dianggap bersih,” katanya pada sidang media di ibu pejabat KEADILAN hari ini.
Anwar berkata, kejayaan perhimpunan Bersih 3.0 menarik ratusan ribu rakyat hadir merupakan hari ‘merdeka’ rakyat.
Beliau berkata, kehadiran rakyat diibarat pesta yang dahagakan kebebasan dan pilihan raya adil.
“Lebih 300,000 rakyat hadir menuntut pilihan raya adil dan bebas. Dengan satu suara, anak muda, wanita, rakyat biasa dari semua kaum dan (lapisan) umur datang dengan kekuatan dan semangat untuk menuntut kebebasan dan mahu keadilan ditegakkan.
“Mesej mereka jelas, negara merdeka tidak boleh memperhamba dan memperbodohkan rakyat. Bersih 3.0 adalah impian rakyat Malaysia bahawa keabsahan pemerintah sekarang dan masa depan mestilah diputuskan melalui demokrasi yang bersih,” katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan