Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 30 April 2012

55 tahun keganasan polis tak pernah berubah – Mapim


Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) menyelar pemimpin kerajaan yang memperalat polis apabila berhadapan kemarahan rakyat hanya kerana mahu mengekalkan kuasa secara jijik.
Menyifatkan tindakan polis menggunakan kekerasan terhadap peserta Bersih 3.0, sama seperti dilakukan dalam perhimpunan sebelum ini, memberikan interpretasi kepada rakyat bagaimana agensi itu dijadikan kuda tunggangan kerajaan.
Menurut Setiausaha Agungnya, Mohd Azmi Abdul Hamid, tindakan ganas polis itu tidak pernah berubah sejak zaman penjajah hingga 55 tahun selepas merdeka yang masih sama.
“Tindakan ganas polis selalunya dijustifikasi oleh pihak atasan dan pemimpin parti politik pemerintah. Akhirnya rakyat jugalah yang dipersalahkan. Kadang-kadang menambahburukkan lagi polis yang berpakaian awam turut bertindak ganas membelasah dan menangkap orang ramai secara rambang.
“Dari barat hingga timur, tidak ada beza polis dalam bertindak, yang mereka tahu membelasah, memukul dan menembak ke arah pendemonstran yang tidak bersenjata,” katanya pada kenyataan.
Tambah beliau, kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang menyebelahi polis dengan kenyataan ‘dangkal’ sengaja menghina rakyat.
“Kenyataan Perdana Menteri mengatakan bahawa polis yang menjadi mangsa bukan peserta demonstrasi adalah kenyataan yang menghina puluhan rakyat yang dipukul tanpa belas kasihan.
“Bila beliau mengatakan semua pihak jangan membuat rumusan sebelum siasatan dilakukan, bermakna beliau juga sepatutnya tidak dengan mudah menuduh mereka yang berdemonstrasi dengan kata-kata keras,” katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan