Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 24 Februari 2012

Khalid Samad Dakwa Puncak Niaga dan Syabas Taja Hasan Ali


Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor, Khalid Samad mendakwa Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) dan Puncak Niaga Bhd sebagai penaja kepada Datuk Dr Hasan Ali yang juga Presiden kepada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Jalur Tiga (Jati).
Sambil menyifatkan dakwaan itu hanyalah cakap-cakap di kedai kopi, Khalid mahu sebarang penjelasan dan penafian oleh pihak yang terlibat.
"Saya tidak mahu menuduh mana-mana pihak tapi saya hanya minta penjelasan dan penafian daripada pihak mereka," katanya pada sidang media di sini, Jumaat.
Beliau mendakwa syarikat tersebut mempunyai kepentingan dengan kerajaan negeri terdahulu.
"Timbul persoalan siapa biayai Hasan Ali sedangkan baru-baru ini wujud pelancaran NGO di Pusat Konvensyen SACC. Sewa dewan sahaja RM30,000. Itu belum perbelanjaan, pelancaran, roadshow dan logistik.
"Siapa taja beliau (Hasan Ali) jadi persoalan utama kepada kita," katanya.
Beliau mendakwa kedua-dua syarikat terbabit juga mempunyai kepentingan ketika kerajaan negeri (BN) memerintah dahulu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan