Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 16 Januari 2012

kisah hutang hassan ali

Satu daripada skandal yang bakal mengejutkan ramai penyokong PAS ialah tindakan Harakah (Lidah Rasmi PAS) melakukan bail-out ke atas Hassan Ali dengan mengambilalih tangungan beberapa hutang syarikat Hassan Ali, SABHA AMBANG HRD Sdb. Bhd. yang jumlah mencecah jutaan ringgit.

Salah satu daripada hutang SABHA yang diselamatkan oleh Harakah ialah bangunan 2 unit 3 Tingkat di Cosmoplex Bandar Baru Salak tinggi Sepang.

Menurut maklumat yang diterima, labiliti atau hutang SABHA kepada Bank yang ditanggung oleh Harakah ialah berjumlah RM 1, 723, 493.73.

Perjanjian tersebut ditandatangani antara Dato’ Dr. Hassan Ali sebagai pemilik SABHA dengan Pengerusi Harakah, Dato’ Hishammudin Haji Yahya.


kemungkinan beberapa lagi hutang SABHA dengan beberapa buah bank turut diambil alih oleh Harakah yang boleh menjangkau sepuluh juta tinggit.

1 ulasan:

  1. gila hasan ali dah gila cakap sampai berbuih mulut rupanya hutang pun macam buih juga patutlah pergi cari umporno nak cover hutang...pandikuthy tol....

    BalasPadam