Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 15 November 2011

Shahrizat jALIL disondol kawan dan lawan

Rupanya ada dikalangan MP Umno dan beberapa menteri tidak perasan menteri jaga wanita dan budak Shahrizat Jalil telah dianugerah Projek luarbiasa jutaan ringgit dan curahan wang yang sebegitu banyak.
Setelah dihuru-harakan isu tersebut oleh puak pembangkang barulah mereka terjaga. Itu pun setelah terbongkar oleh Audit Negara dan disusuli risikan penyelewengan oleh parti pembangkang. Bukannya SPRM atau polis yang risik.
Alkisah Shahrizat Jalil dah pasing projek lembu kepada suami tercintanya. Tapi kerana sengal dan gelojoh suaminya urustadbir kantoilah projek tersebut. Mulanya orang Umno sendiri tak kisah pasal lembu ni..sebab mereka pun kaki songlap juga..tapi bila duit lembu dibuat kandang dikondo mewah mereka pun dah mula meracau meraban. Sebab tak sangka kesitu perginya..kalau setakat enjin jet buruk F5E hilang buat tak nampak je. Tapi kes shahrizat lembu ni dah menjolok mata..waima rasa jelouspun ada juga.
Malah ini pun kesempatan bagi suku puakUmno yang memang berhasrat nak jatuhkan Shahrizat.
Maka Usia politik Shahrizat macam lembu juga..tiba masa untuk disembelih..terkorban jua.
Shahriuzat berhadapan sondolan rakan dan lawan......

Tiada ulasan:

Catat Ulasan