Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 15 November 2011

menteri ngantok si menteri sembab

mantan PM Malaysia yang paling letih dan lembik Dollah Badawi berkata menteri Shahrizat lembu tak perlu letak jawatan. Pak Lah ialah Pm yang meluluskan projek tersebut kepada Shahrizat.
Bekas PM ini tiba-tiba mengigau...atau pun masih lena diulit mimpi. Kenapa tak boleh salahkan Shahrizat Pak Lah?...Jawapan Pak Lah kerana Shahrizat bukan CEO NFC.
Aduh memang meletihkan bapak mentua KJ ni..menantu dengan bapak sama!... beri alasan macam orang tak pergi sekolah!Sepatutnya bekas menteri perdana inilah yang bertanggungjawab..kenapa beri projek kepada mangkuk hayun lanun.?
Sementara bakal PM, Timbalan Perdana Menteri Muhyidin Yassin juga berkata Shahrizat jangan letak jawatan.
Katanya itu bisnes keluarganya. La..pak menteri ni pun kuat gebang juga rupanya..
Kenapa beri projek kepada keluarga Shahrizat? Muhyiddin adalah menteri yang bertanggungjawab sebagai menteri  industri asas tani! ketika projek ini diluluskan kepada kroni Shahrizat.
Kalau orang tak sekolah pun boleh agak kenapa kedua-dua menteri cikai ni kata sedemikian. Sebabnya mereka berdua adalah menteri yang bertanggungjawab meluluskan projek tersebut.
Isu ini adalah sebagai tembakan dari team Najib kepada Muhyidin...jangan lawan towkey!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan