Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 8 November 2011

Makanan jamban oleh KEMAS

NONE
Kementerian Kemajuan Bandar dan Wilayah masih tidak maju dan primitif. Selain pegawai yang cuai dan kepincangan mengurustadbir kewangan ianya juga tidak bertanggungjawab. Demikian Setiausaha kementerian itu Datuk Ibrahim Muhamad akui bilamana beliau telah menggariskan 9 perkara untuk tindakan tindakan tatatertib akan diambil terhadap pegawai-pegawai yang terbukti melakukan kecuaian akan diambil manakala semua pegawai pengurusan kewangan diwajibkan menghadiri latihan kecekapan dalam urusan kewangan.


Ketua Auditor pada laporan tahunan 2010  mencatatkan beberapa masalah dalam pentadbiran Kemas, termasuk sebuah tadikanya di Alor Setar, Kedah, didapati menyimpan bahan kering makanan di sebuah bilik air.Selain bilik air, makanan untuk pelajar berkenaan juga didapati disimpan di laci, bekas tong dan stor barangan lain yang tidak selamat, sesuai dan tidak diuruskan dengan baik.

NONE“Terdapat makanan kering yang telah disimpan terlalu lama sehingga tamat tarikh luputnya, terdedah kepada ancaman serangga perosak dan ditempatkan bersebelahan dengan bahan-bahan kimia seperti cat.

“Penyimpanan bahan makanan di tempat yang tidak sesuai boleh menyebakan ia mudah rosak dan tidak selamat digunakan,” petik laporan itu.


Barangkali menteri yang jaga kementerian itu terlupa kan kota dan bandar atau mencari kampung untuk jadi wilayah atau sering teringatkan negeri Sabah. Kebarangkalian juga pegawai kementerian sangat sukakan jamban dan bilik air atau bilik-bilik...
Pada mereka makanan dari jamban yang diberikan kepada anak-anak akan menjadi cerdas dan pintar..

-kalau dah jamban-jamban juga-


Tiada ulasan:

Catat Ulasan