Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 22 Jun 2011

Menteri Pertahanan pondan...negara diceroboh 2508 kali


Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang ada ciri-ciri kepondanan memberitahu  Dewan Rakyat  bahawa sebanyak 2,508 pergerakan pesawat tentera udara Singapura dikesan menceroboh ruang udara negara sejak tahun 2008 pada Isnin dalam jawapan bertulis kepada soalan Khairy Jamaluddin (BN-Rembau) di Parlimen. 


"Tentulah tindakan mereka akan lebih agresif jika ada pesawat-pesawat tentera udara kita yang masuk ke ruang udara mereka tanpa kebenaran, kata beliau. "Kita merasakan bahawa negara yang terbaik adalah negara yang tidak menjadikan jirannya bersangka tidak baik. Laporan itu sebagai dipetik dari Mstaronline.


Sudah acap kali diceroboh..beribu kali ruang udara kita dirogol..tapi Singapura masih lakukan juga...Menteri Zahid juga sedar bagaimana kesannya jika kita menceroboh ruang udara Singapura. Kenapa Menteri ini hampir jadi pondan.. soal keselamatan negara dan hak. Namapaknya menteri pertahanan ini sudah tidak ada daya..cakapnya hampeh dan tak laku langsung..hanya digelakkan oleh Singapura.Tiada ulasan:

Catat Ulasan