Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 9 Mei 2011

malapetaka menimpa rakyat Malaysia.

HARGA GULA NAIK 20SEN. MINYAK PETROL ron 97 DAH PUN NAIK..SEMUA ORANG GERAM DAN MARAH.. YANG TAK RETI MARAH ORANG BODOH DAN BINGAI..DAN SENGAL..
INI KERAJAAN BN MENINDAS RAKYAT...NAK BAGI RAKYAT MAMPOS!..
GAJI TAK JUGA NAIK..GAJI MINIMA PUN EMMM..HARAM..YANG GAJI TAK BERMINIMA DAN TAK BERMAKSIMA IMPAK MAKSIMALAH JAWABNYA...
MENGELUH PUN TAK GUNA MENYESAL PUN TAK GUNA...INI KERJA KERAJAAN ZALIM..
SAPA SURUH UNDI KERAJAAN BN..DARI AWAL DARI DIBERI AMARAN..KERAJAAN INI BAKAL MENINDAS RAKYAT..ADUS..YANG TAK NGUNDI BN KENA JUGA MALAPETAKA....
HARAMJADIS BETUL!!!
KELUHAN RAKYAT MERDEKA RENTIKANLAH MENGUNDI bN...pUNAH RANAH HIDUP JADINYA....
KALAU MACAM INI BERTERUSAN JAWABNYA TAK SEKOLAHLAH ANAK..
MEREMPATLAH..KITA..
SEBAB TAK MAMPU LAGI DAH!!!
KOS SARA HIDUP SEMAKIN TINGGI.....
Harga gula akan naik 20 sen kepada RM2.30 sekilogram berkuatkuasa esok (10 Mei).

Penyelarasan subsidi itu sebanyak RM116.6juta.

Menurut Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Mohd Zain Mohd Dom, kenaikan itu selaras dengan keputusan Mesyuarat Majlis Ekonomi pada hari INI.

Jelasnya, walaupun perubahan harga runcit dibuat, ia adalah lebih rendah berbanding negara serantau, termasuk Indonesia, Singapura, Thailand dan Filipina. (*Ini ayat bingai mcm sial!)

Beliau malah menyebut harga gula di negara-negara berkenaan sebagai perbandingan.

Kali terakhir harga gula naik pada 4 Disember lalu, sejajar dengan kenaikan Harga petrol RON95, diesel, Petroleum Gas Cecair (LPG). 

Kenaikan yang dikenali sebagai "4-dalam-1" itu menimbulkan kemarahan banyak pihak, termasuk mewujudkan beberapa siri bantahan, terutamanya sekitar Kuala Lumpur.

Pada masa itu, harga gula turut meningkat 20sen, menjadikan harganya RM2.10 sekilogram.

Sebelum itu, berlaku juga kenaikan pada 15 Julai tahun lalu dalam kenaikan "5-dalam-1. 

Selain gula, turut mengalami kenaikan dua gred petrol, diesel, gula dan gas pada masa itu.melayu berkata:
Kenyataan yang dibaca diatas ternyata meperbodohkan rakyat..
cukup-cukuplah..muak...jelek....menyampah....!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan