Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 8 April 2011

Azizah tidur atas dada Anwar


Datuk Seri Anwar Ibrahim tegas mengulangi kenyataannya bahawa beliau bukan lelaki dalam video fitnah yang didalangi trio Dato T, yang kemudian disebarkan di internet baru-baru ini.
Berucap pada majlis pelancaran Buku Jingga di Tanjung Karang malam tadi, Anwar menepis tuduhan jahat berkenaan sebagai satu lagi konspirasi politik untuk menjatuh dan mengaibkannya.
“Saya tahu apa saya lakukan dan saya juga tahu apa yang saya (sama sekali) tidak lakukan,” kata Anwar di hadapan kira-kira 1000 yang hadir untuk mendengar penjelasan beliau.
Dalam ucapannya, Anwar menegaskan bahawa isterinya, Datuk Seri Wan Azizah Ismail lebih mengenali beliau secara peribadi dan sebagai seorang suami.
Anwar sekaligus membidas kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Abdul Aziz bahawa isterinya tidak layak menafikan beliau terlibat dalam video fitnah berkenaan.
“Wan Azizah cakap dia tahu (itu bukan saya). Nazri pula mempersoal ‘Mana dia tahu?’
“Mestilah dia (Wan Azizah) tahu. (Saya ini) suami dia. Dia bukan tidur atas bantal. Dia tidur atas dada saya. Mestilah dia tahu (bukan saya dalam video itu), ” kata Anwar secara berseloroh sambil disambut ketawa orang ramai.
Anwar juga sempat menempelak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, yang cuba memberi komen terhadap video tersebut sedangkan dirinya sendiri terpalit dengan begitu banyak skandal, termasuk pembunuhan warga Mongolia, Altantuya Shaariibu.
“Saya nak tanya pada Najib, bunuh orang itu bukan dosa besar? Qazaf itu bukan dosa besar? Tuduh orang tanpa empat orang saksi itu bukan dosa besar?” tanya Anwar.
Mengulas mengenai kes kematian terbaru dalam tahanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Anwar secara sinis berkata tidak mustahil beliau juga akan dituduh terlibat.
“Ini pegawai kastam jatuh, Anwar (juga dituduh) terlibat.(Mereka akan kata) mesti ada DNA Anwar dekat tempat kejadian.
“Teh yang saya minum malam ini, nanti (tidak mustahil) mereka ambil dan letak DNA saya pada tempat kejadian,” kata Anwar disambut gelak tawa hadirin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan