Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 9 Februari 2011

PKR SABAH BERGOLAK MERUNCING

Sebuah laporan parti yang bocor, dan dihantar kepada media terpilih melalui emel oleh seorang yang bernama Anthony Mark, mendedahkan butiran mengenai perebutan kuasa antara dua kumpulan, dengan ketua yang baru dipilih itu, terhimpit di tengah-tengahnya.
NONE
Laporan tersebut - yang disediakan oleh naib presiden PKR, Fuziah Salleh - memperincikan apa yang berlaku, dengan satu kumpulan melancarkan rampasan kuasa terhadap Pajudin, yang telah dibawa dan ditahan tanpa kerelaannya oleh satu lagi kumpulan pada malam 24 Januari.

Fuziah berada di Kota Kinabalu pada malam itu untuk mengadakan pertemuan dengan Pajudin dan 25 ketua cabang, di ibupejabat PKR negeri itu, untuk memutuskan barisan kepimpinan baru parti itu di Sabah.


Laporan itu menyebut Pajudin (kanan) dijadualkan bertemu dengan ketua-ketua cabang pada jam 8 malam tersebut untuk menyediakan senarai kepimpinan baru - sebelum Fuziah menyertai mereka pada jam 9:30 malam, untuk memuktamadkannya.

Bagaimanapun, hanya empat ketua cabang hadir, dengan 18 orang lagi yang menentang pelantikan Pajudin sebagai ketua perhubungan PKR Sabah, berkumpul di sebuah hotel berdekatan.

Mereka tidak menghadiri mesyuarat itu di ibupejabat parti kerana dikatakan mahu mengelak berdepan dengan ketua cabang Batu Sapi, Hassnar Ebrahim, yang mereka dakwa telah menimbulkan "situasi negatif" dalam pertemuan sebelum itu dengan setiausaha agung PKR, Saifuddin Nasution.

Walaupun usaha dibuat untuk meminta 18 ketua cabang berkenaan menghadiri mesyuarat di ibupejabat parti, tetapi mereka tetap dengan pendirian mereka, dan mendesak Fuziah menemui mereka di tempat mereka berada.[mk]nota:
Biarpun parti apa diSabah tidak seteguh gunung kinabalu...
inilah cara berpolitik orang sabahTiada ulasan:

Catat Ulasan