Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 9 Februari 2011

Menteri Sengal ulas kenaikan harga barang


Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menafikan dakwaan kenaikan harga makanan di Malaysia disebabkan pelaksanaan pengurangan subsidi seperti yang dicetuskan oleh Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (Pemandu).

Sebaliknya, Ismail Sabri berkata, masalah kenaikan harga barangan makanan disebabkan oleh peningkatan permintaan berbanding penawaran.


Ismail Sabri berkata demikian ketika ditanya mengenai kenaikan harga RON97 sedangkan pada masa sama harga minyak petrol Brent sudah mula menyusut.
Papan tanda syarikat-syarikat minyak di Chicago, Amerika Syarikat menunjukkan sebarang perubahan harga terhadap bahan api itu pada setiap hari berdasarkan penentuan secara apungan bebas. - AFP


Harga minyak Brent sekarang pada sekitar AS$99.22 (RM302.62) setong, lebih rendah berbanding RM105 (RM320) setong pada akhir bulan lalu.


''Masalah ini bukan masalah Malaysia sahaja tetapi dunia turut menanggungnya.

Malah, beliau turut mengaitkan kenaikan harga barangan makanan disebabkan ketidakseimbangan pertumbuhan antara pengeluaran hasil dengan populasi penduduk dunia.
Katanya, pertumbuhan pengeluaran makanan hanya dua peratus tetapi pertambahan penduduk pula empat peratus.
-[utusan malaysia]

nota;
inilah menteri sengal berkata..sengal-sesengal-sengalnya..
lebih sengal dari yang sengal...
menteri  ini telah  membodohkan rakyat...
menteri ini kelentong lagi...
inilah kalau terlebih makan budu...
sang keldai pun tahu sebab apa harga barang naik...
lembu pun tahu kenapa harga makanan naik...Tiada ulasan:

Catat Ulasan