Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 7 Disember 2010

rupanya datuk samy vellu bekas pelakon drama tamil dan pembaca berita rtm

Selamat jalan romeo tua..
lebih dari sepatutnya pencen..
apakah rahsia samy vellu boleh awet muda?
ha..ha...ha...ha...
kehebatan samy vellu adalah pada rambutnya.


Samy Vellu yang pernah menjadi pelakon drama Tamil "Natpu" pada tahun 1954, dan penyampai berita di RTM pada taun 1964, melibatkan diri dalam politik sejak tahun 1959 dengan menjadi anggota MIC cawangan Batu Caves dan memegang jawatan setiausaha cawangan itu.
Beliau pernah dipilih sebagai ketua pemuda MIC pada tahun 1971, Naib Presiden MIC (1975), Timbalan Presiden MIC (1977) dan akhirnya sebagai presiden parti pada 1981 selepas memangku jawatan itu sejak kematian Manikavasagam pada 1979.
Pada tahun 1974, Samy Vellu buat pertama dipilih untuk bertanding pada pilihan raya umum, dan beliau memenangi kerusi Parlimen Sungai Siput, yang disandangnya hingga pilihan raya umum 2008 apabila dikalahkan oleh Dr Michael Jeyakumar Devaraj calon Parti Sosialis Malaysia yang bertanding atas tiket DAP dengan majoriti 1,821 undi.
Samy Vellu dilantik sebagai Timbalan Menteri Perumahaan dan Kerajaan Tempatan pada 1978 sebelum dilantik sebagai Menteri Kerja Raya yang dipegangnya paling lama iaitu dari 1979 sehingga 1989, dan kemudian kembali ke kementerian itu pada 1995 hingga 2008

Tiada ulasan:

Catat Ulasan