Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 1 Jun 2010

Senator Mat Ezam bersumpah lagi

My Photo
Setelah bersumpah menjadi ahli Dewan Negara, Senator Mat Ezam kotak bersumpah lagi...
Sumpah apa?
Dalam entri  blog beliau...dipetik Ezam sebagai berkata:


4. Saya tegaskan sekali keputusan saya tinggalkan Anwar adalah kerana prinsip sebagai seorang islam dan bukannya kerana habuan.


5. Saya sanggup bersumpah demi untuk mempertahankan kenyataan saya, dan saya cabar Anwar dan Wan Azizah bersumpah sama.


Boleh percayake mangkuk ni punya sumpah....demi agama kononnya...bunyi semacam zul kulim punya ayat je...cabar..dan sumpah..itu dailog lapuk!
Judi bola..apa cerita? demi agama  apake jadah!..wahai Mat Kotak yang terkutuk!

Saya ada keterangan yang cukup untuk mengesahkan orang-orang yang khianat ini terima dari agen UMNO dua juta ringgit," demikianlah kata Anwar Ibrahim kepada hampir 10 ribu orang yang menghadiri Ceramah Umum yang diadakan di Padang Perdana, Kota Bahru, tempohari.


"Pertama saya nak Najib dan orang-orang UMNO tuduh saya bohong... dan saya nak dengar ahli-ahli parlimen yang lompat, yang khianat ini, nafi.  Kemudian saya bagi (bukti) macam drama Hindustan tiga babak...," kata Anwar Ibrahim.


Anwar berseloroh bahawa dirinya terlupa di mana buktinya disimpan, kerana takut seandainya dimaklumkan maka "bukti" tersebut akan hilang dirampas.  "(kalau) Ambo kata ada di rumah, habis dicuri.."Beliau mempersendakan propaganda BN sebelum ini yang mendakwa bahawa ekonomi negara kini "bergerak dengan pantas dan sungguh meyakinkan", "banyak pelabur datang setelah Najib menjadi PM", tetapi tiba-tiba keluar pula kenyataan bahawa negara bakal bankrap kalau subsidi tidak ditarik.
"Greece ini bankrap, kerana satu, rasuah.  Kedua, tipu angka ekonomi.  Nombor tiga, urus tadbir ekonominya cukup lemah sekali...," jelas Anwar.  Beliau seterusnya membidas bagaimana kerajaan sanggup menarik balik bantuan kepada rakyat, tetapi terus menyalurkan subsidi kepada IPP (Penjana Tenaga Bebas) yang dimiliki syarikat besar kerana mereka turut dimanfaatkan daripadanya.
Bekas Menteri Kewangan yang mempunyai lapan tahun pengalaman ini mempersoalkan, "Berapa kerajaan bayar subsidi?  20 ribu juta ringgit (20 bilion).  Mengapa tak tarik dari taukeh besar?  Mengapa menarik hak orang kampung ni?"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan