Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 16 November 2009

Khir Poyo

Poyo..bahasa muda mudi masa kini sesuai ditujukan kepada Dr. Mat Khir. Mat Khir bekas Mb Selangor semakin kecut dengan perlantikan Anwar Ibrahim sebagai penasihat ekonomi Selangor. Setelah beberapa kes didedahkan mengenai Mat Khir jelas membuatkan rakyat selangor mual dengan perlakuan wak tempe itu. Demi menyedapkan hati sendiri Mat Khir mengulas tentang perlantikan tersebut sebagai berkata:

SHAH ALAM  (Sinar Harian) -Pelantikan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Penasihat Ekonomi Kerajaan Selangor dilihat seolah-olah Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak berkemampuan untuk mentadbir ekonomi negeri ini. 

Malah, pelantikan itu juga memperlihatkan Abdul Khalid gagal menguruskan aliran pendapatan Selangor. 

Bekas Menteri Besar, Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo berkata, dengan keadaan ekonomi yang semakin ‘tenat’ sekarang, tidak mustahil Selangor akan jatuh ‘bankrap’. 


Melayu:

Porah...Alahai wak tempe ni ......yang cuba membangkrapkan selangor ialah Dato Seri Mat Khir


Tiada ulasan:

Catat Ulasan