Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 30 Oktober 2009

berudu dah jadi katakBadrul Hisham Adun Pelabuhan Kelang merupakan wakil rakyat ke-4 daripada Pkr yang mengisytiharkan diri keluar parti. Nak keluar parti ke lompat parti ke terjun parti ke itu bukan soalnya. lantaklah ! pergi jahanamlah.
 Pokok utamanya ialah mengkhianati kepercayaan pengundi..
Wakil rakyat ini bertanding atas tiket parti. bukan tiket individu atau bebas. Atas dasar kepentingan diri atau tidak sehaluan dengan parti maka wakil rakyat keluar parti dan membebaskan diri dari naungan parti yang diwakilinya. Kenapa jadi bebas tapi menyokong parti lain? Kalau nak bebas..betul-betul bebaslah..jangan bodohkan pengundi terutamanya orang melayu!
Memang bangsat pengkhianat seperti ini! Kalau jujur nak menjadi bebas letak jawatan ADUN. Rakyat memberikan sokongan atas dasar sokongan kepada parti. Parti meletakkan calon mewakili parti. Bila menang dan menjadi wakil rakyat harus menjaga pengundi yang memilihnya. Bukan untuk kepentingan diri sendiri.. Wakil rakyat yang kononnya mewakili rakyat dan kemudian menjadi bebas sebenarnya jalang politik. Jalang pondan!
Kebanyakkan jalang politik ini dari PKR kenapa? (setakat ini 4 kes berlaku)
Yang peliknya sokong UMnoo pulak tu...ada apa-apa ke ?..kenapa tak sokong PAS ke...PPP ke...Makhal Sakhti ke?MIC ke...MCA ke.. ke..ke..ke...kentutlah!
Kes Badrul ni ramai orang tak heran dah...sebab ramai dah tahu dolak-dalik beliau sejak awal lagi..nak jumpa rakyat (pengundi dikawasannya pun susah...tanyalah orang port klang) kejap ada ..kejap tak de..
Alasan yang diberikan semasa sidang akhbar semalam tu.. alasan memualkan meloyakan jijik dan jelek..taktik kotor!
 Badrul Hisham sebenarnya tak layak jadi wakil rakyat! lebih teruk dari arwah Abang Z.(Zakaria Mad Deros) kong kali kong.!
 PKR silap pilih calon..(ini yang PKR kena study tentang calon wakil rakyatnya.Mungkin selepas ini terdapat lagi ADUN PKR terjun parti..siapa tahu?).
Letak jawatan sajalah Badrul Hisham...gentleman...pengundi rasa tertipiu dan meluatlah!
Ada apa-apa ke ni...gila pangkat ke atau nak berkhidmat untuk rakyat ?
Sesungguhnya penyokong-penyokong dan pengikut  PKR sangat kecewa dengan  tragedi  memalukan  Adun -adun PKR ini. Sangat-sangat tidak rela rugi dan menyesal mengundi wakil rakyat seperti ini. Kalau tak nak berkhidmat untuk rakyat atas nama parti yang dipilih letak lah jawatan! Pengundi boleh pilih wakil rakyat lain!..bukan jalang politik seperti ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan