Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 3 Oktober 2009

Projek I-Sharp Bernilai RM200 Juta Bakal Ubah Wajah Setiu

Projek Taman Akuakultur Udang Bersepadu atau lebih dikenali sebagai "Integrated Shrimp Aquaculture Park (i-SHARP) yang bernilai RM200 juta bakal mengubah wajah Setiu, sebuah perkampungan nelayan terpencil, menjadi ladang udang berintegrasi terbesar di Malaysia.
Projek i-SHARP yang akan mula beroperasi pada hujung tahun depan.
Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat Blue Archipelago Bhd (Blue Archipelago), Dr Shahridan Faiez berkata projek penternakan udang kawasan seluas 1,200 hektar yang asalnya hutan gelam milik kerajaan negeri itu akan dijalankan dalam tiga fasa, dengan fasa pertama dimulakan di tapak seluas 400 hektar.
-Bernama

nota:
Fuyo.... baik punya  projek adik beradik kerpan.
Melayu kaya...melayu kaya....
Ada lagi tak tanah kerajaan kat Setiu  untuk dipohon buat projek
budu...siap makmal dan kolam bilis....
mana hutan simpan yang penuh pokok ketum boleh di pohon kut.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan