Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 3 Oktober 2009

berita geli - Melayu meroyan nak buat filem

Mansor perlu RM170 juta


 

DALAM dunia perfileman, nama Mansor Puteh dikenali ramai sebagai seorang pengkritik .Selain mengkritik, beliau yang pernah mengarah sebuah filem berjudul Seman pada 1988 juga tidak pernah lupa untuk mengarahkan filem terbarunya selepas 21 tahun tidak terbabit dalam bidang tersebut.

The Malay Prince merupakan judul filem yang ingin diarahkannya dan ia berkisar mengenai sejarah hidup Bapa Kemerdekaan Malaysia, Allahyarham Tunku Abdul Rahman Putera Al-Haj. Mansor memerlukan kos sehingga AS$50 juta (RM170 juta) untuk menghasilkan filem berkenaan.

 

nota: 

huha hu ha.... lawak....lawak.... ini lagi satu  berita geli geleman..

mamat ni siapa? steven spielberg melayu... ha ha ha hah..

bikin satu filem dulu (Seman) hancurs!.. pecah punggung..tak laku!

tak reti-reti ke orang melayu tak layan filem sejarah.... sejarah yang banyak penipuan!

bollywood ke...cinta cintun ke.. car drift ke...rosyam nor castelo ke...layan lah...

meroyan betul bajet sampai 170 juta....

bagi  melayu afrika nonton pakai usd beli tiket!

atau boleh contohi filem pasir Salak arahan Jins Samsudin yang berada di arkib ketuanan Melayu. 

Macamana Finas boleh terpedaya dengan mamat ni pun tak taulah...menaja

dokumentari arahannya yang berkisar hidup Tunku Abdul Rahman berjudul The Residency Years: Tunku Abdul Rahman macam student akademi baru belajar mengarah.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan