Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 19 September 2014

muktamar pas dicemari bacaan doa sesat ...


Nauzubillahi Min Zalik.. Hari Jumaat yg dirahmati ni, Allah telah tunjukkan sesuatu untuk kita semua lihat dan fikirkan kewajarannya mengikut hukum syarak dan nas nas sahih..
SukaSuka ·  ·  · 511

Pakaiannya sunnah, tapi sayangnya perangai pulak punah... Kah kah kaaaaaaaaaaaaaaahh!!! Dia ingat dia pakai mcm Ulama' tu org tak berani sanggah... Silap besar la.. Depan budak2 bodoh boleh la wala'.. Dah macam geng lembUMNO EP tengok, main rampas mikrofon. Perwakilan pulak mempergunakan doa utk jahanamkan jemaah sendiri, ajak berhujah lari pulak..

barang siapa tidak berpuas hati atau mahu dapatkan penjelasan mengenai DOA KUTOK MENGUTOK SESAMA JEMAAH PAS sila Dail No Azhar Yaakob @ Azhari Ariffin 012 - 399 8496 (H/P).. Korang jangan maki plak.. Mohon bahas atau tanya elok-elok, jangan kasar, kang dia doa laknat korang, Ep tak tanggung! Kahkahkah
NENGOK ketayap atas merah ni tau dah, aliran sekolah pondok saamah 2juta..
SukaSuka ·  ·  · 48308

PERWAKILAN DIHALAU KELUAR DEWAN
SukaSuka ·  ·  · 83182

Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Pusat telah menambah 2 gambar baru.
Penafian dihalau keluar dewan.
Jawatankuasa Muktamar PAS menafikan seorang perwakilan, Ridzwan Abu Bakar dihalau keluar dewan.
Sebaliknya dia diberi peluang mengadakan sidang akhbar dan ditemuramah oleh wartawan di dalam dewan Muktamar.
Tindakan Ridzwan bercakap tanpa kebenaran Pengerusi Tetap Muktamar boleh mengganggu perjalanan muktamar dan mengambil masa perwakilan lain yang sepatutnya berucap bagi mengulas ucapan dasar Presiden.
SukaSuka ·  ·  · 348

Tiada ulasan:

Catat Ulasan