Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Ahad, 6 April 2014

Pemandu Ambulan cuba bunuh diri

Kuala Lumpur, 5 April
Anggota polis berjaya menghentikan cubaan membunuh diri seorang pemandu ambulans yang mengugut membakar dirinya dekat Institut Sukan Negara di Bukit Jalil (ISN), pagi semalam.
Ketua Polis Cheras ACP Mohan Singh Tara Singh berkata, lelaki berusia 43 tahun itu mengunci dirinya sendiri dalam ambulans ISN jam 9.30 pagi.
Pemandu ambulans itu dikatakan terlalu kecewa kerana gagal menghadirkan diri untuk temuduga jabatan.
“Seorang pekerja ISN memberitahu polis pemandu ambulans itu mengunci diri di dalam kenderaan itu bersama satu tin petrol,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.
Mohan Singh berkata lelaki itu mengugut untuk membakar dirinya selepas terlihat beberapa anggota bomba dan polis berada di tempat kejadian.
“Isteri pemandu itu berjaya mententeramkan suaminya sebelum lelaki itu dihantar ke hospital berdekatan untuk rawatan lanjut,” katanya kepada pemberita.
Kes itu disiasat di bawah Seksyen 309, Kanun Jenayah atas cubaan bunuh diri.amb_Mhttp://bm.therakyatpost.com/berita/2014/04/05/cubaan-pemandu-ambulans-bunuh-diri-gagal

Tiada ulasan:

Catat Ulasan