Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 5 Ogos 2013

pUZAT ZAKAT TAK TUNAI KEWAJIPAN...KEMANA PERGI DUIT ZAKAT?

SOALAN YANG PALING MUDAH:  KEMANA DUIT ZAKAT YANG DISUMBANGKAN OLEH PENYUMBANG ZAKAT YANG BERJUMLAH BERJUTA-JUTA RINGGIT MALAH BERBILLION SETIAP TAHUN?
KENAPA MASIH RAMAI ASNAF DAN FAKIR MISKIN?...
KENAPA PELAJAR MUSLIM HANYA DIBERI SEDIKIT ATAU KADANGKALA TIDAK DIBERI BANTUAN LANGSUNG UNTUK LANJUT PELAJARAN KELUAR   NEGARA
KENAPA..KENAPA MASIH BANAYK ORANG MISKIN BERUGAMA ISLAM?
KEMANA PERGINYA DUIT ZAKAT ITU?
KENAPA MUBALIGH DAN PENYEBAR UGAMA KRISTIAN LEBIH PRIHATIN KEPADA MASAALAH KEMISKINAN ORANG ISLAM.
SUDAH PASTI..DUIT ZAKAT DAN PENGAGIHAN ZAKAT TIDAK DIBERI DENGAN BETUL DAN KEMUT.
pUSAT ZAKAT KELANG/SHAH ALAM TIDAK JALANKAN KEWAJIPANNYA..DENGAN BETUL..TAK PERCAYA?
BANYAK ASNAF DAN FAKIR FISKIN , IBU TUNGGAL DAN YG SEPATUTNYA DAPAT AGIHAN ZAKAT TIDAK MENERIMA BANTUAN ZAKAT.
YG MENERIMA ASAL TANGKAP MUAT...MALAHAN AMIL TIDAK MENGENALI PENDUDUK ASAL..KERANA AMIL ITU ORANG MENDATANG.
CONTOHNYA: NAZIR JALAN KEBUN BUKAN PENDUDUK ASAL DAN ORANG LUAR MALAHAN AJK MASJID TIADA SEORANG PUN PENDUDUK ASAL KAMPONG JALAN KEBUN.
PEGAWAI ZAKAT HANYA DUDUK DIPEJABAT DAN MENARUH PERCAYA BUTA-BUTA KEPADA NAZIR DAN AJK MASJID YANG TIDAK MENGENALI PENDUDUK.
TIDAK PERNAH ADA BANCIAN KEMISKINAN PENDUDUK, PEGAWAI ZAKAT TIADA NAMPAK BATANG HIDUNG MAKAN GAJI BUTA.
KETUA BLOK/LORONG TIDAK MENGENALI PENDUDUK ASAL...MALAHAN WARGA EMAS YANG BERASAL DARI KG TERSEBUT JUGA TIDAK DIKENALI..
RUMUSANNYA ZAKAT YANG DISUMBANGKAN OLEH ORANGRAMAI TIDAK SAMPAI TUJUAN DAN PENGERTIAN ZAKAT..
BAYANGKAN..GAJI ORANG ZAKAT BERIBU DARIMANA?
BAYANGKAN BANGUNAN ZAKAT DAN MCM2 HARTA ZAKAT DARI MANA?
ADAKAH PIHAK BAITULMAL DAN PUZAT ZAKAT INI BUAT MIAGA SENDIRI DAN CARI DANA SENDIRI BUKAN SUMBANGAN?
KENAPA ORANG MELAYU ISLAM MASIH BANAYK YANG MISKIN DAN MELARAT..ASNAF?



Tiada ulasan:

Catat Ulasan