Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 26 Februari 2013

kETUA PEMUDA UMNO FAIL CERAI

 Pemuda Umno Selangor, Ungku Mohd Salleh Ungku Abdul Jamal, memfailkan permohonan untuk membubarkan perkahwinan dengan isteri pertamanya, Zuraida Zainal Abidin, di Mahkamah Rendah Syariah, di sini.

Semasa prosiding sebutan kes itu semalam, Ungku Mohd Salleh memberitahu mahkamah, beliau mengambil keputusan memfailkan permohonan tersebut kerana tidak wujud lagi persefahaman antara mereka.

Mohd Salleh memaklumkan, beliau dan isterinya sudah tinggal berasingan selepas Zuraida memaksanya melafazkan taklik, antara Ogos hingga September pada 2010.

Beliau turut menjelaskan kepada mahkamah bahawa beliau pernah melafazkan taklik terhadap Zuraida selepas dipaksa bersumpah dan menjunjung al-Quran oleh isterinya itu.

Menurutnya, Zuraida memaksanya melakukan demikian bagi membuktikan beliau tidak pernah mempunyai hubungan sulit dengan wanita lain, yang mana ketika itu isterinya sedang berpantang selepas melahirkan anak mereka yang kelapan.

Ungku Mohd Salleh seterusnya memaklumkan mahkamah, beliau melafazkan taklik antara Ogos dan September 201 dengan menyebut sekiranya dia curang atau mempunyai hubungan sulit dengan wanita lain, maka jatuh talak tiga terhadap isterinya itu.

Sementara itu, Ungku Mohd Salleh secara bersumpah berkata, beliau tidak pernah berlaku curang atau mempunyai hubungan sulit dengan wanita lain di luar rumah.

Zuraida pula mengakui mereka sudah tidak tinggal sebumbung selepas perselisihan faham kira-kira dua tahun lalu.

Bagaimanapun, Zuraida tidak bersetuju dengan permohonan cerai dibuat oleh Ungku Mohd Salleh semalam, sebaliknya meminta mahkamah mengkaji taklik yang pernah dilafazkan plaintif.

Berikutan itu, Hakim Syarie Rosdi Hanapi, menetapkan 14 Mac depan sebagai tarikh sebutan semula kes.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan