Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Janji tiada erti - Adit Rahim

Damaikah tidur malammu?

Diulit mimpi indah kayangan?

Kerna ramai menderita dek janjimu,

Yang hingga kini belum dikotakan

Kau janjikan hidup lebih baik dari dulu,

Kau suguhkan "kesenangan",

Dapat dikecapi dari bandar ke hulu,

Jika diberikan "kemenangan"

Indahkah tidur malammu?

Dipeluk bidadari kesayangan?

Sedarkah janjimu itu,

Kini mencetus seribu satu keresahan?

Adat manusia bila berjanji dulu,

Sedaya upaya gigih dikotakan

Tapi janji-janji ditaburi kamu,

Tinggal kenangan, jauh di awangan

Sudahkah tidurmu terganggu?

Mimpi manis kini igauan

Buruk padahnya berjanji itu,

Kerna kami sudah tidak tahan

Pelbagai alasan bertalu-talu,

Dengan mudah kami tepiskan

Kerna kami tidak lagi mahu,

Bagai "sampah", diperlakukan

Sudahkah kamu sedar dari ulitan tidur lena mengasyikkan

Kerna kami semua sudah terlalu "kelaparan dalan kehampaan"

Jangan sampai "kelaparan" membawa "penderitaan"

Kelak nanti, kamu-kamu yang bakal "dibicarakan".

Kerna janji, manusia bisa binasa.

Bisa, walau sudah terlalu terbiasa.

Walau. – 19 Disember, 2013.

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

Sabtu, 5 Januari 2013

tembakau dicelah kangkang


Deepak Jaikisyin kawan baik Mahathir?-milo suam
KEBELAKANGAN ini kita sering mendengar nama Deepak Jaikishan Tekwani, seorang penjual karpet yang nampaknya menyerang Rosmah Mansor secara bertubi-tubi menjelang pilihanraya umum ke 13. 

Setelah penat lelah Najib Tun Razak sibuk memperkuatkan Umno dan Barisan Nasional untuk menghadapi Pilihanraya Umum ke 13, tiba-tiba muncul saudagar karpet ini menyerang Rosmah secara bertali arus.

Ini bukan serangan kosong, ini serangan berstrategi. Semua orang tahu bahawa Rosmah menjadi liabiliti kepada Umno dan Barisan Nasional kerana sifat tamak dan borosnya. Lantaran itu Deepak memainkan peranannya menyerang Rosmah untuk menjatuhkan Najib.

Lihat gambar di bawah baik-baik. Deepak Jaikishan Tekwani saudagar karpet yang sibuk menyerang Rosmah Mansor secara bertubi-tubi ini merupakan salah seorang daripada 230 tetamu yang dijemput ke Majlis Sambutan Harijadi Tun Mahathir baru-baru ini iaitu pada 14 Disember 2012.Dalam jangka masa Deepak Jaikishan Tekwani sibuk menjadi musuh kepada Najib Razak dan Rosmah kerana bom demi bom yang diletupkan, rupanya dia merupakan sahabat baik Tun Mahathir

Jika tidak masakan dia dijemput sebagai tetamu jemputan Tun Mahathir? Kenapa Tun Mahathir menjemput Deepak Jaikishan Tekwani ke majlis harijadi beliau? Apa tujuan Tun Mahathir menjemput musuh Najib dan Rosmah ke majlis beliau?

Jawapannya ada dalam video di bawah sila besarkan mata luas-luas dan tumpukan pendengaran anda baik-baik terhadap satu demi satu kata-kata Tun Mahathir dalam video di bawah.
Read more: http://milosuam.blogspot.com/2013/01/siapa-sebenarnya-dalang-di-belakang.html#ixzz2H3k2UDhU


UMNO PARTI SAMSENG?
Rakaman samseng Umno serang dan tampar orang tuaLihat rakaman bagaimana warga emas diserang dan ditampar oleh samseng-samseng Umno yang membawa bendera Barisan Nasional di bawah ini.


Sebarkan kepada rakan-rakan sahabat handai jiran tetangga, 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan