Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Rabu, 28 Mac 2012

Purata Dua Orang Dilaporkan Hilang Setiap Hari


Bilangan kes melibatkan orang hilang semakin meningkat ke tahap yang membimbangkan, dengan purata seramai dua orang dilaporkan hilang setiap hari di seluruh negara.
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd Bakri Zinin berkata, dari 2008 dan tahun lepas, sejumlah 7,662 orang dilaporkan hilang di seluruh negara.
Daripada jumlah itu, amat mengejutkan apabila seramai 3,226 orang yang hilang adalah remaja berusia antara 14 dan 17 tahun.
"Pecahan terperinci mendedahkan bahawa 1,202 mereka adalah gadis," katanya dalam satu temu bual di Grand Dorsett hotel di Subang Jaya, Selasa.
Mohd Bakri mendedahkan daripada 3,226 kes itu, seramai 1,742 remaja sudah pulang manakala 1,484 lagi diklasifikasikan sebagai hilang.
Beliau berkata, statistik terkini menunjukkan sejak tahun lepas, sejumlah 1,097 kes orang hilang dilaporkan di seluruh negara tetapi hanya 406 dianggap selesai selepas mereka dijumpai atau pulang.
Beliau percaya terdapat kes di mana orang yang hilang sudah pulang tetapi pihak polis tidak dimaklumkan mengenainya menyebabkan kes itu masih dianggap sebagai "di bawah siasatan".
Mohd Bakri berkata, siasatan polis mendedahkan bahawa kebanyakan orang yang paling hilang apabila mereka "hilang" melarikan diri bersama kekasih, dipengaruhi rakan-rakan, atau mahu kebebasan daripada ibu bapa mereka.
malaymerdeka: malaysia negara ke19 paling selamat didunia....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan