Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Janji tiada erti - Adit Rahim

Damaikah tidur malammu?

Diulit mimpi indah kayangan?

Kerna ramai menderita dek janjimu,

Yang hingga kini belum dikotakan

Kau janjikan hidup lebih baik dari dulu,

Kau suguhkan "kesenangan",

Dapat dikecapi dari bandar ke hulu,

Jika diberikan "kemenangan"

Indahkah tidur malammu?

Dipeluk bidadari kesayangan?

Sedarkah janjimu itu,

Kini mencetus seribu satu keresahan?

Adat manusia bila berjanji dulu,

Sedaya upaya gigih dikotakan

Tapi janji-janji ditaburi kamu,

Tinggal kenangan, jauh di awangan

Sudahkah tidurmu terganggu?

Mimpi manis kini igauan

Buruk padahnya berjanji itu,

Kerna kami sudah tidak tahan

Pelbagai alasan bertalu-talu,

Dengan mudah kami tepiskan

Kerna kami tidak lagi mahu,

Bagai "sampah", diperlakukan

Sudahkah kamu sedar dari ulitan tidur lena mengasyikkan

Kerna kami semua sudah terlalu "kelaparan dalan kehampaan"

Jangan sampai "kelaparan" membawa "penderitaan"

Kelak nanti, kamu-kamu yang bakal "dibicarakan".

Kerna janji, manusia bisa binasa.

Bisa, walau sudah terlalu terbiasa.

Walau. – 19 Disember, 2013.

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

Khamis, 15 Mac 2012

Menteri Zahid Hamidi tumbuk dan pukol orang

Ahli perniagaan Amir Bazli Abdullah, 40, memfailkan saman  pada 4 Julai 2007, mendakwa bahawa beliau telah dipukul dan ditumbuk pada mukanya oleh Ahmad Zahid pada 16 Januari, 2006.

Mahkamah Rayuan hari ini menolak dengan kos permohonan Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi bagi membatalkan saman yang dibawa oleh seorang ahli perniagaan, yang didakwa mempunyai hubungan sulit dengan anak perempuan menteri itu.  (Gambar anak perempuan zahid hamidi Nurulhidayah dan amir bazli) sila klik disini cerita zahid pukul mangsa : http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=1827439441849295211 .

ahmad zahid hamidiPanel tiga hakim yang diketuai oleh Datin Paduka Zaleha Zahari sebulat suara mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi Shah Alam, dan mengarahkan menteri itu untuk membayar RM5,000 sebagai kos. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan